Зак Ефрон твърди, че неприятна злополука вкъщи е довела до огромната трансформация на лицето му и че никога не се е подлагал на пластична операция.

34-годишният актьор твърди, че се е подхлъзнал, докато тичал в дома си, в резултат на което е ударил брадичката си в гранитна чешма.

Звездата обяснява, че е загубил съзнание само за да се събуди с "костта на брадичката, висяща от лицето му".

Снимка: Getty Images

Ефрон каза, че когато се е наранил, масетерните мускули от вътрешната страна на лицето и челюстта му са "компенсирали" нараняването, като са увеличили размера си - оттук и забележителната му трансформация.

Той казва, че това обяснява защо е изглеждал толкова различно по онова време: "Масетерите просто пораснаха. Те просто станаха много, много големи."

Миналата година Ефрон беше в центъра на разраззили се слухове за пластична хирургия, но привлекателният актьор твърди, че ще разкрие всичко в октомврийския брой на списание Men's Health, в който е звездата на корицата.

Той разказва пред месечното издание, че в резултат на разбиването на челюстта му и удрянето на брадичката му в гранита лицето му се е преобразило напълно, пише още БГНЕС.

Звездата от "Училищен мюзикъл" също така твърди, че не е знаел, че е станал основна тема на разговор в социалните мрежи и всъщност е станал вайръл заради различно изглеждащата си челюст, докато майка му не се обадила да го попита дали се е подложил на процедура.

Снимка: Getty Images

Миналата седмица приятел на Ефрон - Кайл Сандиландс, се изказа, за да каже, че звездата от "Спасители на плажа" никога не би направила подобно нещо, сравнявайки го с маслена картина на някой от старите майстори.

50-годишният австралийски радиоводещ, който познава Зак от години, тогава затвори спекулациите по време на "Шоуто на Кайл и Джаки О".

"Щях да знам дали си е правил пластични операции", заяви Кайл, преди да каже на съводещата си Джаки "О" Хендерсън, че "разбира се" Зак не си е правил операции.

След това той заяви, че би било безсмислено сърцатият изпълнител на "Училищен мюзикъл" да се подлага на операции, защото вече изглежда толкова добре.

"Това е все едно да си купиш Пикасо и да накараш дете да рисува с пръсти по него. Защо да си правиш труда?", каза той откровено.

Кайл се включи в дебата няколко дни, след като водещият пластичен хирург д-р Антъни Юн предложи собственото си горещо мнение за новия външен вид на Зак.

Снимка: Getty Images

Във видеоклип в TikTok, качен по това време, д-р Юн твърди, че Зак може да е претърпял стоматологична операция, но не и пластична, както предполагаха някои фенове.

"Всички говорят за Зак Ефрон и за това колко странно изглежда. Имал ли е операция за оформяне на челюстната линия, ботокс или пълнители?", започва д-р Юн.

"Не мисля, че е така. Всъщност мисля, че е имал стоматологична, а не пластична операция."

"Ето защо е подут [по челюстта си]. Ако са ви извадили мъдреците, така ли бихте изглеждали?", попита д-р Юн. 

Вижте повече за Зак Ефрон в следващото видео: