Те са известни по целия свят и всички момичета им подражаваха. В най-силните си години супермоделите бяха на върха на славата, а лицата им не слизаха от кориците на списанията. Имената им знаеха всички - от Африка до Антарктида. 

Ето как се промениха във времето три от най-известните супермодели на 90-те години. 

Хелена Кристенсен

През 90-ет лицето на датчанката Хелена Кристенсен стоеше на обложките на най-известните списания за мода. Тя е работила основно с марки като Chanel, Hermès, Prada, Christian Dior, Calvin Klein и Valentino. 

Към момента Хелена е на 53 година и изглежда прекрасно. Тя често споделя снимки от ежедневието си в своя Инстаграм, а то понякога включва дори къпане в ледени води.

ВИЖТЕ ПРОМЯНАТА НА СИНДИ КРАУФОРД >>>

Как се отразиха годините на Синди Крауфорд? 

Синди Крауофорд

Тя е един от най-запомнящите се модели на 90-те години. Бенката до устната й, която тя изобщо не харесвала като малка, всъщност става един от отличителните й белези. Синди става известна и със своите упражнения по аеробика.

Благодарение на спорта, здравословното хранене и добрите гени, 56-годишната Синди е запазила добрата си фигура и до днес. Дъщеря й Кая смело върви по стъпките на майка си. А освен това двете удивително много си приличат.

ПРОМЯНАТА НА ЛИНДА ЕВАНДЖЕЛИСТА НАКАРА МНОЗИНА ДА СЕ РАЗПЛАЧАТ >>>

Екзотична и запомняща се - такава беше Линда Еванджелиста в миналото. После обаче нещо се случи!

Линда Еванджелиста

В миналото канадският супермодел с италиански произход покоряваше модните подиуми с дълги крака и предизвикателна усмивка. Тя работи с брандове като Yves Saint Laurent и Guy Laroche. За да поддържа добрата си форма Линда спортува изключително много, освен това ходи много пеша, не пие и не пуши. 

Наскоро супермоделът говори открито за процедура, която коренно е променила външният й вид и вместо да оформи тялото й, тя е натрупала тлъстини. Това й е попречило не само на кариерата, но дълго време тя се е чувствала неудобно да напуска дори дома си.