Някога една от най-красивите жени, Линда Еванджелиста прекарва 5 годни в усамотение, защото крие обезобразеното си тяло. "Повече няма да живея в срам и да се крия от света" - това свое решение оповести в интервю за "Пийпъл".  

От 5 г. красавицата се крие от познати и обществени събития, заради обезобразеното си тяло след процедура за замразяване на мазнини.  

"Брутално обезобразена" - това са точните думи на Еванджелиста за изданието, след като се подлага на CoolSculpting. Процедурата е одобрена от FDA като практика за отслабване, за упорити мазнини. Линда обаче е  диагностицирана с рядък страничен ефект, който се случва на 1% от хората. Мазнините се връщат, а впоследствие се втвърдяват. Тогава точно това, което искала да загуби, придобило абсолютен контрол над живота ѝ.

Тя се е подложила на общо 7 сеанса на CoolSculpting в кабинета на дерматолог от август 2015 г. до февруари 2016 г.

CoolSculpting използва процес, известен като криолиполиза. Процедурата се извършва чрез поставяне на специална ролка, която охлажда мазнините до температура под нулата. 

Три месеца след процедурите на Еванджелиста започнала да забелязва издутини в областта на брадичката, бедрата и бюста си. Това били същите места, които всъщност искала да се свият. След това започнало втвърдяване, а накрая местата станали безчувствени. 

Опитах се да се справя сама, мислейки, че правя нещо погрешно.

Стига дори до там, че не се храни изобщо, а същевременно прави много упражнения. 

През юни 2016 г., отново отива при лекаря си, съблича се, за да огледа тялото й и започва да плаче. Той й поставил диагноза хиперплазия на мастната тъкан (РАН). Лошата новина е, че никакви диети и упражнения нямало да помогнат.

PAH е рядък страничен ефект, който засяга по-малко от 1% от пациентите с CoolSculpting. При него процесът на замразяване кара засегнатата мастна тъкан да се удебелява и разширява. 

След тези странични ефекти визията на Линда не е била подходяща, за да работи. Еванджелиста е подала съдебен иск срещу компанията майка на CoolSculpting, за обезщетение в размер на 50 млн. долара.

Емоционалната и физическа болка хвърлят сянка върху живота ѝ дълго време.

Обичах да се разхождам по модния подиум. Сега се страхувам дори случайно да се сблъскам с някой познат.

От компанията й предлагат да й направят липосукция (изсмукване на мазнините) при хирург, който тя сама си избере. Пожелали и да поемат разходите по интервенцията, но при условие, че подпише споразумение за конфиденциалност. Еванджелиста отказва. След това си прави 2 липосукции, за които твърди, че си е платила сама.

Споделя, че след операцията е трябвало да носи стягащи дрехи, колани и лента за брадичката в продължение на осем седмици. 

Не стана дори малко по-добре!

Снимка: иnstagram.com/lindaevangelista/

Стигало се до там, че ако не си сложи стягащ колан под роклята, кожата й се протривала до кръв. Стойката на тялото й също се променила. Вече не можела да поставя ръцете си близо до тялото поради същата причина. 

Не се гледах в огледалото, защото това не приличаше на мен.

Под мишниците й се оформили твърди мастни участъци, които се виждали, ако е с по-изрязана блуза или потник.

Линда Еванджелиста се е снимала за над 700 корици на списания и е била муза на световноизвестни модни дизайнери.

"Никой модел не е бил по-добър от Линда", казва за нея главният редактор на Vogue Анна Уинтур. 

Снимка: Getty Images

В днешни дни обаче Еванджелиста си връща увереността и самочувствието.  Признава, че винаги е знаела, че ще остарее, но никога не е мислела, че ще изглежда по този начин.

Споделя, че основният й проблем е не само че е различна физически, но е станала различна и като човек, заради случилото се.

Линда Еванджелиста, супермоделът сякаш е изчезнала!