Топмоделът Линда Еванджелиста (56 г.) сподели, че преди 5 години се е подложила на процедура за намаляване на мазнините, която я е оставиала "трайно деформирана". Тя е отправила съдебен иск срещу компанията, която я предлага. Това е и причина тя да напусне публичното пространство и да прекрати ангажиментите си.   

За поста си Еванджелина използва хаштаговете "#Истината" и "#МоятаИстория". Изявлението й започва така: 

Днес направих голяма крачка към поправянето на грешка, която направих в миналото и държах тайната за себе си повече от пет години. За моите последователи, които се чудят защо не работя, докато кариерите на моите колеги процъфтяват, причината е, че бях брутално обезобразена от процедурата CoolSculpting на Zeltiq, която направи обратното на това, което обещаваше. 

Еванджелиста споделя, че процедурата "увеличила, а не намалила" мастните ѝ клетки, което станало причина за "трайно деформиране дори след две болезнени, неуспешни, коригиращи операции".

Супермоделът пише, че е "станала, както медиите я описват, "неузнаваема".

Топмоделът споделя, че е "развила парадоксална мастна хиперплазия, РАН" - "много рядък, но сериозен страничен ефект", при който мастни клетки на третираните места се увеличават, вместо да стават по-малко. Тя твърди, че не е била информирана за този "риск" преди процедурата.

"PAH не само унищожи препитанието ми, но и ме вкара в цикъл на дълбока депресия, дълбока тъга и дори самоомразата", разказва още тя. 

Заради случващото се Еванджелиста се превърнала в "отшелник". 

Толкова ми е омръзнало да живея по този начин. Бих искала да изляза през вратата с високо вдигната глава, въпреки че вече не приличам на себе си.

Припомняме, че тя беше един от най-търсените модели в периода на 90-те години.

В съдебните документи се посочва, че Еванджелиста е претърпяла "тежки и постоянни лични наранявания и обезобразяване", които са ѝ причинили "болка и страдание, тежък емоционален стрес и душевни терзания", пише "Пийпъл". В резултат на това супермоделът е претърпяла "икономически загуби". 

Много нейни последователи и колеги я окуражиха в коментари под поста. 

Компанията, която Еванджелиста твърди, че е използвала, все още не е отговорила с коментар по случая. 

Еванджелиста става известна през 90-те години като един от групата на новите супермодели, които украсяват модните подиуми по целия свят и кориците на водещите модни списания. Тя участва и в музикален клип на Джордж Майкъл заедно с Наоми Кембъл, Синди Крауфорд и Кристи Търлингтън.

Снимка: profimedia.bg