Лято е и е горещо като в Африка! И точно в това жежко време ще се появи една от най-чаканите и харесвани ленти на Дисни - "Цар Лъв". Премиерата на филма е на 19 юли в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия. Билетите вече са в продажба.

Поредното анимационно филмче? Изобщо не! И причините са няколко. От к
омпанията обявиха, че ще дарят до 3 млн. долара от печалбите си от продажба на марчъндайз продукти и от организирани активности около премиерата. В самият филм пък са използвани както гласовете на много известни актьори и певци, така и нова техника за заснемане. Кои са те? Четете. 

Режисьорът Джон Фавро избира индивидуално актьорите в продукцията "Цар Лъв", знаейки че всеки от тях ще допринесе за филма с уникалния си талант. Въвеждането на нови подходи към класическите герои, известните изпълнители от телевизията, киното, театъра и музиката и смесването на тези таланти ще доведе до нещо голямо. 

За филма режисьорите използват техника, която в театъра се нарича "черна кутия" - заснемане на традиционно представяне в нетрадиционно пространство. Продуцентът Джефри Силвър споделя: "Знаехме, че ще работим без актьори на сцената, така че трябваше да направим нещо коренно различно по отношение на начина, по който ще заснемаме изпълненията им. Джон Фавро положи много старание, за да направи филма, основан на истински човешки емоции. Техниката изчезва - камерите са скрити зад завеси, записвайки актьорите, за да уловят истинската динамика между тях. По-късно аниматорите използват тези кадри, за да предадат автентични човешки емоции."

СИМБА

На Симба е предопределено да бъде могъщ цар от момента, в който се ражда. От баща си Муфаса и майка си Сараби той се научава да уважава Кръга на живота. Но не всеки подкрепя бъдещия цар. Без значение какви уроци и съвети получава Симба, за да заеме мястото си на Скалата на гордостта (Лъвската скала) като наследник на баща си, ще се окаже много по-трудно, отколкото някога е вярвал. Класическата история, която сме чели в книжките или сме гледали от екрана, продължава да очарова с трепетно напрежение, гняв, реакция срещу несправедливостта, смях и радост на финала. 

Доналд Глоувър, известен с рапърския си псевдоним Childish Gambino, дава гласа си на Симба. Той е не само добър певец, но и фантастичен импровизатор с добро чувство за хумор. 

"Чувствам се много лично свързан с пътуването на Симба", споделя самият Глоувър. “Цар Лъв” е много човешка и честна история за това, през което всички ние преминаваме. Мисля, че това е красив начин да се покаже колко е важно да присъстваш в момента, да сме отговорни един за друг и да се обичаме. Дори да се случат страшни неща - важно е да не им позволим с тях да потъне и целият ни останал живот. От такива преживявания можем само да растем и да се учим."

Снимка: Forum Film Bulgaria

Симба обаче се появява във филма още като новородено, малко лъвче. Това означава, че за него е необходим друг, различен глас от този на големия Симба. За него е избран певецът Джейди МакКрари (JD McCrary) - най-младият актьор, който някога е подписвал договор с Hollywood Records. 

За да пресъздаде по възможно най-автентичен начин ролята си, малкият Маккърри пътува виртуално из Африка. „Сложих VR очила и слушалки и така можех да виждам около мен Скалата и Гробището на слоновете“, казва той. "В ръцете си имах малки контролери и можех да мина целия път до върха на света. Беше страхотно!"


НАЛА

Лъвицата Нала се сприятелява със Симба още като дете. Тя пораства като самоуверена смела лъвица, която е загрижена за бъдещето на прайда и земята, която той обитава. Именно тя е тази, която успява да вдъхне кураж на Симба да бъде този, който всъщност е и за извоюва това, което му се полага като наследник. 

Бионсе и нейният завладяващ глас буквално дават нов живот на енергичната и интелигентна лъвица. Певицата се консултира и работи по филма, съвместно с децата си, което й е от голяма помощ. Децата са едни от най-добрите критици, защото никога не се притесняват да кажат мнението си честно и открито. 

"Да имам Бионсе във филма определено ми донесе много плюсове. Аз съм голям фен на нейната музика и бях много развълнуван да проуча какво може тя да даде на филма.", споделя режисьорът Джон Фавро. Припомняме, че Бионсе се появи на ежегодната гала вечеря Wearable Art Gala, организирана от майка ѝ Тина Ноус, с уникална рокля на лъвска тематика. По този начин певицата промотира новата игрална версия на „Цар лъв“. Освен нея, и дъщеря й Блу Айви последва дрескода, появявайки се в рокля с африкански мотиви.  

Снимка: Forum Film Bulgaria

В ролята на малката Нала пък влиза Шахади Райт Джоузеф. Тя играе тази роля и в бродуейската постановка „Царя на лъвовете”. Но всъщност привлича вниманието на продуцентите още с участието си в Hairspray Live! по телевизията. Малката актриса определено обича ролята си и режисьорът е въодушевен от отдадеността, с която тя работи. 

Вече нямаме търпение за разходка из Африка

Снимка: Forum Film Bulgaria