Датският супермодел Хелена Кристенсен сподели снимки от красивата си вила край морето. А красива жена като нея определено трябва да живее в красив дом. И тази къща в Дания наистина е такава във всяко едно свое кътче. Интериорът съчетава винтидж и класика - дървени мебели, столове с вито желязо, дебели тапицирани дивани и фотьойли, покрити с постелки с дълъг косъм, метални кани, които изпълняват ролята на вази за цветя и т.н.


Снимка: instagram.com/helenachristensen/

Гледката към планината и водата е още един от големите плюсове на къщата. "Късен следобед край морето... Слънцето грее ярко, вятърът духа бурно, океанът толкова тъмен, зелен и красив. Медузи и лилави морски звезди лежат по бреговата ивица с розови водорасли. Изтичваме по тясната пътека през шипковите храстите към водата и скачаме в разбиващите се вълни. По-късно увиваме треперещите си тела в сини кърпи и оставяме последните слънчеви лъчи да затоплят солената ни кожа", описва моделката част от своя ден.

Снимка: instagram.com/helenachristensen/

В къщата има изключително много зеленина - дървета, цветя, храсти, засадени в в лехи и саксии. Запазена е близостта с природата и това, което растенията са превзели с естествения си разтеж е оставено, за да придаде още по-голям чар. Така беседката в градината е станала почти незабележима от мъха, с който е обрасъл покрива й, а дървената оградка е обградена от високи лилиуми и лилави хортензии.

 

Къщата има малък външен басейн с каменни плочи. Боядисана е в синьо отвън, но това е и цветът на няколко стаи вътре.

Снимка: instagram.com/helenachristensen/

Супермоделът има къща и в планините Кетскил в северен Ню Йорк, където беше направена фотосесията й във вода за Harper's bazaar.

Снимка: instagram.com/helenachristensen/

Разгледайте още снимки в галерията.