Цялото й име е Моника Анна Мария Белучи и е единствено дете в семейството си. На 30.09. 2022 красивата актриса става на 56 години.

В кариерата си има над 30 филма, между които незабравимите "Малена", "Астерикс и Обеликс: Мисия Клеопатра", "Стреляй смело", "Страстите Христови" и други. 

Снимка: Instagram

"КРАСОТАТА се превръща в проблем за жената само в два случая – ако я няма или ако освен нея, няма нищо друго"

Първата гола фотосесия на Моника е протест срещу италианските закони, които забраняват даряването на сперма. Тя е една от най-красивте жени на света. Но освен това тотално разбива клишето, че красивите жени са глупави. Актрисата знае 3 езика - италиански, английски и френски. Голямата й дъщеря Дева пък знае 4 – италиански, френски, английски и португалски.

Снимка: Instagram

В интервюта често е казвала, че знае какво иска и как да го постигне и че се чувства прекрасно и комфортно със себе си, „но не, защото съм красива”. Приема тялото и красотата си като нещо естествено и се е научила да бъде в хармония с тях и да ги използва, но не да спекулира. Тя е неподправена, истинска и вдъхновяваща - жена от онзи вид, които винаги ти е хубаво да срещнеш.

А ето какво сподели при идването си в България.

Моника никога не е спазвала диета за отслабване и се гордее със закръглените си форми и пищен бюст. Обожава шоколад и не си представя живота без него. А любимото й ястие е пастата. "Паста, паста и само паста, но винаги и само със зеленчуци, никога с месо или риба!”, споделя тя.

Любимите й цветове са черно и бяло и често ги комбинира в тоалетите си.

Снимка: Getty Images

Когато спи, си връзва косата на плитка. Почти цял живот актрисата е с дълга коса. Когато преди известно време я скъсява, много от медиите наричат прическата й "радикална"

"ВСЯКА ЖЕНА ОБИЧА ДА БЪДЕ ЛЮБИМА"

"Цял живот страдаме от любов. Бях на шест години и се влюбих в едно момче от моето училище. Обичах го, докато не навърших десет. Страдах истински и затова се отнасям много сериозно, когато голямата ми дъщеря казва, че харесва някого".

В периода 1990-94 е омъжена за фотограф.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ВСИЧКИ НЕЙНИ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА

Вторият й брак е с един от най-чаровните актьори на Франция - Венсан Касел. Двамата имат две дъщери - Дева и Леони. 

"ЛЮБОВТА НЕ СИ ОТИВА, ТЯ СЕ ПРОМЕНЯ"

Може би именно това вярване й помага да запазят прекрасни отношения и след развода. За Моника Белучи любовта е дълбоко чувство. Когато става дума за любов към мъж, секссимволът на 90-те години е на мнение, че може да има страстна връзка и с най-лошия мъж, но това няма нищо общо с осъзнатото чувство на дълбоката любов.

След Венсан Касел актрисата започва връзка с художника Антон Льофевр (38 г.). И ако Венсан откри страстна любов в красивата си нова съпруга Тина Кунаки, то малко по-късно Моника обяви края на арт връзката си. Те също запазиха добрите си отношения.

"Не притежаваме никого - нито съпрузите, нито децата си. Можем само да споделяме нещата с хората, които обичаме", често обича да казва тя.

"СТАВАМ ПО-КРАСИВА С ВЪЗРАСТТА"

На 50 години се разходила по улиците на Париж с прозрачна черна риза без сутиен.

Снимка: Getty Images

Когато става на 55, казва, че все още може да изразява себе си и да бъде символ на женствеността. "Единственото, което мога да кажа: влагайте страст в това, което правите. Работата, която харесвате, е голямо щастие.”

Тя е най-възрастното „момиче на Бонд”, но не желае да я наричат така. Казва, че е прекалено възрастна за това и би било добре да й казват – Бонд лейди.

"Всичко, което искам, е да гледам децата си как растат и да бъда с тях", споделя красавицата.

Честит рожден ден, Моника. Пожелаваме ти всичко!

РАЗГЛЕДАЙТЕ ВСИЧКИ НЕЙНИ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА