Едно свежо предложение с аромат на лято. Тази салата е вкусна и питателна и може да бъде и основно ястие. В състава й има паста, която й дава достатъчно хранителна стойност. А за вкуса и аромата са отговорни сочните чери домати.
Необходими продукти:
Сол
Пипер
Италиански дресинг
Копър
Чесън
Рукола
Зехтин
Соев сос
Къдрав магданоз
Чери домати
Лилав босилек
Тиквени семки
Паста
Черни маслини
Приготвяне:
Правим цепнатини на чери доматите и леко ги ги притискаме с ножа.
Леко намачкваме и маслините. Разрязваме една скилидка чесън. Нарязваме на ситно босилека и магданоза.
На тиган леко задушаваме чери доматите и маслините с чесън. Добавяме соев сос.
Варим пастата със сол и зехтин.
Стриваме подправките и заливаме с вода, добавяме зехтин.
В купа слагаме първо пастата, след това босилека, магданоза, руколата и стрите подправки. Разбъркваме и добавям чери доматите и маслините с чесън.
Поръсваме с тиквени семки.
Какво вино е подходящо за тази салата?
Розе или червено вино биха били добрият избор към тази салата. Изберете между леки плодови червени вина – божоле нуво, пино ноар, младо мерло, френско vin de pays или италианско валполичела. Те са подходящи за ястия с паста, домати, меки сирена, пастет, печено пиле, сьомга и риба тон на скара.