Едно свежо предложение с аромат на лято. Тази салата е вкусна и питателна и може да бъде и основно ястие. В състава й има паста, която й дава достатъчно хранителна стойност. А за вкуса и аромата са отговорни сочните чери домати. 

Необходими продукти:

Сол

Пипер

Италиански дресинг

Копър

Чесън

Рукола

Зехтин

Соев сос

Къдрав магданоз

Чери домати

Лилав босилек

Тиквени семки

Паста

Черни маслини

Снимка: istockphoto.com

Приготвяне:

Правим цепнатини на чери доматите и леко ги ги притискаме с ножа.

Леко намачкваме и маслините. Разрязваме една скилидка чесън. Нарязваме на ситно босилека и магданоза.

На тиган леко задушаваме чери доматите и маслините с чесън. Добавяме соев сос.

Варим пастата със сол и зехтин.

Стриваме подправките и заливаме с вода, добавяме зехтин.

В купа слагаме първо пастата, след това босилека, магданоза, руколата и стрите подправки. Разбъркваме и добавям чери доматите и маслините с чесън.

Поръсваме с тиквени семки.

Какво вино е подходящо за тази салата?

Розе или червено вино биха били добрият избор към тази салата. Изберете между леки плодови червени вина – божоле нуво, пино ноар, младо мерло, френско vin de pays или италианско валполичела. Те са подходящи за ястия с паста, домати, меки сирена, пастет, печено пиле, сьомга и риба тон на скара.