Хоакин Финикс и Руни Мара са новото черно.
Хоакин Финикс и Руни Мара са новата love химия.

"Оскар" за главна мъжка роля в "Жокера", впечатляваща реч и още по-вълнуваща снимка, на която се вижда как похапват веган сандвичи след церемонията - три повода двамата да покажат, че когато нещо се прави с мекото на сърцето, винаги се получава. Оказва се, че те не са емоционални екстремисти, макар връзката им да е много силна и дълбока. 

2012 г. - първа среща на снимките на филма Her. Няма бургери - само виртуална реалност


Във филма Мара играе Катрин, бившата съпруга на Теодор (ролята на Феникс). Her е особен техно-романс, в който героят на Хоакин Финикс се влюбва в своята женска гласова операционна система. В началото Хоакин смята, че Руни го презира. Но за него това е любов от пръв поглед. По-късно научава, че всъщност и тя го е харесвала, но е била твърде срамежлива, за да си го признае. Жокера среща Момичето с драконовата татуировка и нещо голямо е на път да се случи. Her запалва пламъка между двамата, които гори, но съвсем леко, цели 4 години, преди да лумне. 

Тя е единственото момиче, което някога съм поглеждал в интернет. Бяхме просто приятели, приятели, които си пишеха мейли. А никога не съм го правил преди това. ~ в интервю за Vanity Fair.

Отношенията им остават платонични в продължение на още 2 години. И двамата са сдържани в споделянето на емоциите си. В гостуването си в "Шоуто на Летерман" Хоакин дори споделя, че е сгоден за своята йога инструктурка. Нелепа шега или просто чувство за хумор не на място, но изказването му е лъжа. Затова и малко по-късно признава пред „Добро утро, Америка“, че животът му е бил толкова скучен, че му се сторило вълнуващо да каже нещо за връзка, за да го хареса публиката повече.

Снимка: Getty Images2016 г. - отново заедно в снимките на филма Mary Magdalene. Храната е само за душата

"Търсех нещо смислено", заявява Хоакин пред The New York Times за решението си да играе Исус във филма. "Търсех опит. С Руни бяхме приятели." Тези необявени отношения продължават още около година.

Появяват се като двойка през 2017 г. на церемонията по връчване на награди „Златен глобус“. Тя е с бяла рокля, той в черен смокинг, като двете парчета от ястие - основно и гарнитура, които влюбените никога не докосват, защото нямат нужда от храна. Хоакин едва не се задушава от вълнение, когато обявява „Руни, обичам те!" по време на речта си на церемонията.  

Снимка: Getty Images

Когато Финикс е отличен на Международния филмов фестивал в Торонто прави една сладка закачка с Руни в речта си. 

И едно последно нещо - някъде тук, не знам къде, има един дракон, искам да му откъсна крилата, да го завия с одеяло и да спя с него завинаги. Обичам те. Благодаря ти.

Снимка: Getty Images

Сгодени през юли 2019 г.

До този момент и двамата не споделят за никакви свои планове за връзка. Но всъщност още през май Мара е заснета от папараци, с чанта с надпис „Go Vegan“ и голям диамантен пръстен. Появяват се заедно и демонстрират близостта си само на церемонии и филмови събития. Камерата ги обича. Логично, обичта им прераства в годеж и да заживеят заедно.

 

Един за друг ли са Хоакин и Руни?

 • Не обичат да излизат по партита.
 • Харесва им да прекарват времето си един с друг. И някак успяват да си изградят своя балон, в който се чувстват най-добре, отвът суетата и натиска, характерен за професиите им.
 • Освен киното, двата имат и друга обща страст – силни поддръжници на правата на животните. Двамата се включват в Националната демонстрация за деня на правата на животните в Западен Холивуд, ходейки с мъртви птици в ръце.
 • Докато Хоакин приема награда след награда за работата си в киното, неговата годеница е винаги до него. 
 • И двамата са вегани. Не ядат сърца, само чувстват с тях.

  • Паолина и Симеон Йотови са сред 128-те двойки в столицата, които си казаха „Да” на 20.02.2020 г.
  • Дона Петкова и Николо Коцев: Когато и двамата в една връзка са готови да се жертват за другия, нещата се получават
  • Любовна история: Голди Хоун и Кърт Ръсел - 36 години заедно, но не искат и да чуят за брак
  • Амал Аламудин е жената, която накара Джордж Клуни да чака 20 минути, преди да каже "Да"
  • Мила Иванова от Солунска 16: Без любов не може!
  • Мила Кунис и Аштън Къчър – любов като от романтичен филм
  • Любовната история на Лиъм Нийсън – 16 години безусловна обич и след това трагедия
  • Антония Апостолова: Любовта е по-силна от способността ни да я унищожаваме
  • Любовна история: Виктория има 14 годежни пръстена от Дейвид Бекъм в знак на чувствата му
  • Антон и Темз, чиято любов към четенето споява сърцата им в едно