Ем е голяма. Буквално. И не само. Тя е голяма в самочувствието си и във визията за това как трябва да изглежда една жена и колко обич да изпитва сама към себе си.
Тя е първият plus size модел, който прави революция в модата с това, че е самата себе си.

  • Росица Манева, която е овладяла баланса между кариерата и голямото семейство
  • Да имаш деца е вид богатство. Не е в банката обаче
  • разЛични истории: Теодора Славова, която избра кариерата пред семейния живот
  • Не намираш човека, с когото да създадеш семейство и деца? Това не те прави "грешка в системата"
  • "разЛични истории": Бо, която превърна страданието си в кауза (ВИДЕО)
  • Домашното насилие е неудобна тема, защото често жертвите са тези, които го прикриват
  • Пет жени пожарникари: Ако нашата сила ви плаши, това е ваша слабост!
  • разЛични истории: Петя Боевска, която координира подслона на бежанци в Северен Ирак
  • Защо професия, в която личното време престава да бъде лично, не е "губене на време"
  • Ралица Михаилова: С поредицата "разЛИЧНИ истории" искаме да кажем, че всеки е важен и всяка история е важна

Ем (истинското й име е Мелиса Оуенс) е всичко онова, от което слабите модели от 90-те години, ще се разплачат. Тя е на 57 г. висока е 1,80 и тежи около 90 кг. Има закръглен ханш и голям бюст. И ги показва с удоволствие.

В интервю за Instyle magazine Еме казва

Мразя фразата, че никога няма да си достатъчно богат и достатъчно слаб. Да имаш много пари е добре. Но кой иска да е слаб?! Та това значи да нямаш достатъчно жизненост и енергия!

Тя е световно призната като социален реформатор за това жените да започнат да гледат и да приемат телата си с добро и с положителна мисъл. Нейното послание е „Да събудим вътрешното си великолепие, присъщо на всяка от нас".

Ем винаги е била с килограми над общоприетото. Това никога не й е пречело. Единственото, което мисли по въпроса е, че това е въпрос на ген. И точно с тези килограми изкарва по 5000 долара на ден, когато работи за Лиз Клейбърн, Блумингдейл и други марки от висшата мода.

Ем е първата жена, поканена да говори пред подкомитета на Конгреса във Вашингтон, окръг Колумбия, за тялото и самочувствието с цел да повиши обществената информираност за опасностите от хранителните разстройства.  

Ем е посветила работата си на позитивното приемане на женското тяло. 

Тя два пъти е била избирана за една от „50-те най-красиви хора на света“ от списание People. Ladies Home Journal пък я избира за една от „Най-важните жени в Америка “и една от „Най-очарователните жени на годината“.

Ем е написала 5 книги, преведени на различни езици. Най-продаваната от тях е "Истинската красота". Книгата съдържа насоки за развиване на позитивно мислене и себеприемане, както и съвети за спорт. "Фитнесът не е, за да отслабнеш. Той е, за да раздвижиш тялото си, така че да се чувстваш по-здрав и по-щастлив".

Тя основава свой проект с името "Мода без ограничения", който е първият по рода си в САЩ. Инициативата цели бъдещите модни дизайнери да бъдат научени как да проектират модели дрехи за жени размер 0-24+.

Ем най-често призовава жените да обичат тялото си, защото то е техният най-добър приятел. С него са от раждането до смъртта си.

Сега е моментът да върнем телата си на самите нас и да прегърнем тези уникални и мощни съдове, които държат същността ни. Да почитаме, благославяме и украсяваме всичко, което телата ни правят за нас всеки ден. От усещане за детска прегръдка, целувка от приятел, вкус на изискана храна от цял ​​свят, раждане, помирисване на цветя, възможност за пътуване и много други. Без това славно тяло не бихме имали никакъв опит какво е да си човек.