„Смъртта може да почака“ се казва следващият филм за Джеймс Бонд – последният, в който Даниел Крейг ще играе ролята на известния британски шпионин. Но освен смъртта, феновете на поредицата също трябва да чакат и то доста. Филмът се забави заради проблеми в продукцията, а след това премиерата му беше отложена с повече от година заради пандемията от COVID. И докато чакаме Джеймс Бонд да спаси света за 25-и път, Даниел Крейг навърши 53 години.

Снимка: Getty Images

За да отбележим рождения ден на актьора сме подбрали няколко филма с него, които можете да гледате, докато чакате „Смъртта може да почака“.

„Късметът на Логан“

Снимка: imdb.com

Ролята в криминалната комедия на Стивън Содърбърг се счита за една от най-забавните в кариерата на Даниел Крейг. Той играе ролята на експерта по взривове Джо Банг (Бум), който е в затвора, но е вербуван от група престъпници.

Година на излизане: 2017 г.

„Мюнхен“

Снимка: imdb.com

Това е един от по-необичайните и изненадващо мрачни филми на Стивън Спилбърг. Във филма Спилбърг разказва за атентата срещу израелските спортисти на олимпиадата през 1972 г. и за жестокия отговор на израелска разузнавателна агенция „Мосад“. Крейг играе южноафрикански евреин, който се присъединява към операцията.

Година на излизане: 2005 г.

„Път към отмъщение“

Снимка: imdb.com

В този филм Крейг играе заедно със звездите Пол Нюман и Том Ханкс. Младият актьор изпълнява ролята на сина на мафиота Джон Руни (Нюман), който ревнува от привързаността на баща си към най-верния му подчинен (Том Ханкс).

Година на излизане: 2002 г.

„Каубой срещу извънземни“

Снимка: imdb.com

Това, което в е заглавието, е и сюжетът на този научнофантастичен уестърн. Група стрелци от Дивия запад се изправят срещу нашественици от космоса. Главната роля се изпълнява от Даниел Крейг, който си партнира с Харисън Форд. Филмът не може да предложи повече от необичайната си идея, но въпреки това Крейг прави доста добра роля.

Година на излизане: 2011 г.

„Вадете ножовете“

Снимка: imdb.com

Това се оказа един от хитовете в годината на излизането си. Филмът е намигване към класическия криминален жанр – с мистерия и обрати, които сякаш са излезли от страниците на роман на Агата Кристи. Самият Крейг изпълнява ролята на детектив, който е сполучлива комбинация между Еркюл Поаро и Шеркол Холмс. Във филма Крейг си партнира с актрисата Ана де Армас, която ще видим и в новия филм за Бонд.

Година на излизане: 2019 г.

„Мъжете, които мразеха жените“

Снимка: imdb.com

Филмът е екранизация по най-известния роман на шведския автор Стиг Ларшон. Даниел Крейг играе журналист, които разследва убийство отпреди 40 години.

Година на излизане: 2011 г.

Ако не броим филмите за Джеймс Бонд, „Мъжете, които мразеха жените“ е най-известният и успешен филм с участието на Даниел Крейг. Но когато говорим за този актьор, няма как да не броим филмите за Бонд, затова на следващата страница ще ви припомним в кои филми за шпионина игра Даниел Крейг >>>