През лятото на 2019 г. стана ясно, че в новия филм за Джеймс Бонд агент 007 ще е чернокожа жена. Актрисата Лашана Линч ще играе агентка, която е заела мястото и номера на пенсионирания Джеймс Бонд. Тя обаче се нуждае от помощта на легендарния агент и се свързва с него за една нова мисия. В ролята за последно ще видим Даниел Крейг.

В интервю за британското издание на „Harper's Bazaar“ актрисата призна, че веднага след като новината за ролята ѝ е била съобщена, социалните мрежи са се напълнили със злостни атаки. Първоначалната информация беше неправилно интерпретирана и почитателите на филмовата поредица решиха, че Лашана ще влезе в ролята на самия Джеймс Бонд. От години има слухове, че Бонд ще стане чернокожа жена.

Снимка: Getty Images

„Проблемът е, че съм чернокожа“, обясни Лашана в интервюто. „Ако на мое място беше друга черна жена, тя щеше да бъде подложена на същия тормоз и атаки и щяхте да водите същия разговор.“

В поредицата за Бонд, която стартира през 60-те години на миналия век, тайният агент винаги е носил номера 007, който обозначава, че агентът има разрешение от британското правителство да убива по своя преценка.

Снимка: Getty Images

„Постоянно си напомням, че това, което се случва, е нещо революционно“, продължи актрисата. „И се гордея, че съм част от това.“

Колкото до слуховете, че може да има жена в ролята на Джеймс Бонд, продуцентите на филмите ясно заявиха, че това няма как да се случи и че Джеймс Бонд винаги ще бъде мъж. Почти сигурно е обаче, че след като Даниел Крейг освободи мястото, в ролята на Джеймс Бонд ще влезе чернокож актьор.

Снимка: Getty Images

Предстоящият 25-и филм за Джеймс Бонд трябваше да излезе това лято, но пандемията от коронавирус отложи премиерата два пъти и новата дата, на която се очаква филмът да тръгне по кината е 2 април.