Киностудията "Уорнър Брос" вече има своята Батгърл в лицето на актриста Лесли Грейс - звездата във филма "Във висините" (In the Heights), съобщава "Дедлайн".

26-годишната актриса ще влезе в ролята на Барбара Гордън и нейното супергеройско алтер-его Батгърл в предстоящия филм на HBO Max.

Въпреки че все още не са известни подробности за сюжета на филма, засега е известно, че продукцията ще се фокусира върху версията на Барбара Гордън на супергеройнята, а не върху която и да е от другите Батгърл, които са се появявали в комиксите на DC.

Снимка: Getty Images

Батгърл е името, използвано от няколко супергероини, появяващи се в комиксите на DC Comics. Бети Кейн е първият персонаж, представен като Бат-Гърл, но през 1967 г. е заместена от Барбара Гордън, която публиката по-късно започва да идентифицира като иконичната Батгърл. Тя е дъщерята на полицейския комисар Джеймс Гордън и прави своя дебют в Detective Comics през 1967 г.

Това означава, че Батгърл ще бъде дъщеря на полицейския комисар Джим Гордън, като засега не е ясно кой ще изиграе ролята му във филма. Гордън се появи за последно във филм на DC Comics, изигран от Джей Кей Симънс в "Лигата на справедливостта" и ще бъде изигран от Джефри Райт в предстоящия "Батман".

Въпреки липсата на информация за сюжета на филма, засега е известна част от творческия екип зад камерата. "Батгърл" ще бъде режисиран от Адил Ел Арби и Билал Фалах - режисьорското дуо зад "Лоши момчета завинаги" (Bad Boys for Life) от 2020 г. Филмът ще бъде по сценарий на Кристина Ходсън.

Все още няма информация кога "Батгърл" ще има премиера по HBO Max.