Филмът "Лигата на справедливостта" излезе по големите екрани през 2017 година и стана последното участие на Бен Афлек в ролята на Батман. Филмът, с бюджет от над 300 милиона долара, бе обявен за касов и финансов провал. Като за основна причина се изтъкваше замяната на режисьора Зак Снайдър, който е бил принуден да напусне продукцията, след като дъщеря му се самоубива.

Дошлият на негово място сценарист Джос Уидън изхвърля част от готовия материал, снима нови сцени и съкращава филма до изискваното от студиото 120 минути времетраене. Феновете на Вселената на DC смятат, че оригиналният монтаж на Снайдър е бил по-добър и стартират хаштага #ReleaseTheSnyderCut, с който призовават студиото да издаде първоначалната версия. Те са подкрепени и от звездите на филма като Гал Гадо (Жената-чудо).

Вчера от Warner обявиха, че са готови да изпълнят желанието на феновете. Режисьорът вече е започнал да събира екип, с който да работи върху допълнителните специални ефекти и възстановяването на материала. Говори се също така, че се водят преговори с актьорите да вземат участие в няколко нови сцени. 

Според предварителните оценки всичко това ще струва на студиото до 30 милиона долара. Филмът ще излезе през 2021 година, като все още няма точна дата.

Вижте кадри от световната премиера на "Лигата на справедливостта" във видеото по-горе.