Допреди 5 години името на Гал Гадот беше почти неизвестно в Холивуд, но сега тя е една от най-големите знаменитости и една от най-популярните млади актриси в Холивуд. Днес Гал Гадот, която се превърна в лицето на феминизма във филмите за супергерои, навършва 35 години.

От израелската армия до върховете на Холивуд

Гал Гадот става известна в родината си през 2004 г., когато е само на 18. Тогава тя участва в конкурса “Мис Израел” и печели титлата.

Това се случва малко преди красавицата да бъде взета в армията. Израел е една от малкото държави в света, където военната служба е задължителна и за жените. Гал Гадот е назначена като фитнес инструктор и обучава войниците как да са винаги във форма и готови за битка.

След като напуска армията, Гал Гадот започва да учи право и международни отношения, като същевременно гради много успешна кариера на модел. Участвала е в реклами на много от най-големите модни марки.

Кaриерата си в Холивуд Гадот започва след като е избрана за една от ролите в четвъртата част на високоскоростния хит “Бързи и яростни”. По същото време започва и кариерата ѝ в Израел.

Снимка: Getty Images

Тя продължава да играе в малки екшън роли през следващите 7 години, а военната ѝ служба и подготовката ѝ позволяват сама да изпълнява повечето от каскадите си. Ролята, която ще промени живота ѝ, идва едва във филма “Батман срещу Супермен” от 2016 г.

Жената чудо и новата посока на феминизма в Холивуд

За пръв път виждаме Жената чудо във филма “Батман срещу Супермен”, в който тя се появява към края. Филмът не е успешен, но пък Гал Гадот печели много почитатели.

През 2017 г. Жената чудо се завръща на големия екран, но този път в самостоятелен филм. За разлика от супергеройския филм година по-рано, “Жената чудо” се превръща в истински успех и не само привлича милиони хора в киносалоните, но и получава много добри отзиви от критиците.

Снимка: Getty Images

“Жената чудо” е първият супергеройски филм с жена в главната роля. Не само това, но е и първият филм за супергерои, режисиран от жена. Всъщност режисьорката Пати Дженкинс е едва втората жена в историята на Холивуд, която прави филм с бюджет от над 100 милиона долара.

Същата година Гал Гадот изпълнява и ролята си във филма “Лигата на справедливостта”, който, макар да включва някои от най-известните супергерои (като Батман и Супермен), не може да се мери с “Жената чудо”.

Снимка: Getty Images

Тази година актрисата трябваше да облече костюма на Жената чудо за четвърти път, но заради коронавируса филмът “Жената чудо 1984” ще бъде отложен, може би за догодина.