Като чуем за нов "супергеройски" филм, веднага обръщаме очите, защото е поредният по тема, която постоянно присъства в кино афиша. Някои от тях са филми, които изглеждат интригуващо заради специалните ефекти, но в крайна сметка ги гледаме само веднъж, защото не са достатъчно впечатляващи, за да си ги пуснем отново.

В тази връзка най-актуалният филм "Жената Чудо" със сигурност се класира като един от най-добрите ленти за супергерои от доста време насам. Заглавието впечатлява и вече е сред най-любимите ми в жанра редом с "Доктор Стрейндж".

"Жената Чудо" умело избягва клишета на съвременните супергеройски филми, които залагат главно на специални ефекти или скучни злодеи, но също така доказва и че филм с жена за главен герой може да бъде интригуващ, вънуващ и забавен. Това не е просто поредния супергеройски филм или манифест за феминизма, той има елементи от изброените, но е и много повече от това.

От една страна успехът на филма е заради добрата актьорска игра на главната героиня Гал Гадот, която умело пресъздава образа на така известната Даяна Принс. Израелската актриса досега е участавала в филми от поредицата "Бързи и яростни", но в "Жената Чудо" не е просто супергерой - а жена, на която всички се възхищават заради нейната мъдрост, доброта и сила.

Това, което отличава „Жената Чудо” от подобни филми, e човешкият елемент. За разлика от други супергерои, които са неуязвими практически, главната героиня във филма показва, че има своите слабости, които наистина й придават човешки характер.

В нейния случай обаче не става дума за уязвимост във водените битки, а чувствителност към хората, влюбване или ярост към врага. Решителността на героинята, придружена с нейната доброта, я правят истински модел на подражание. Но, за да не издаваме повече, най-добре гледайте филма сами, за да се убедите в качествата му.

За изминалите шест месеца "Жената чудо" е третият супергеройски филм наред с "Логан" и "Пазителите на галактиката". До края на годината очакваме още "Спайдърмен: Завръщане у дома", "Тор: Рагнарок" и "Лигата на справедливостта", където отново ще срещнем Гадот като могъщата Даяна. А дотогава я гледайте в "Жената Чудо":