Продължението на филма „Жената чудо“ ще излезе през 2020 г., а рекламната му кампания е планирана да започне чак през декември, но актрисата Гал Гадот зарадва феновете си, като показа как ще изглежда костюмът ѝ. Новата визия на Жената чудо се различава напълно от тази, която видяхме в първия филм и в „Лигата на справедливостта“.

Снимка: Warner Bros

В продължението, озаглавено „Жената чудо 1984“, героинята полубог ще носи изцяло златна броня, която покрива цялото ѝ тяло. Новият костюм е донякъде вдъхновен от костюма ѝ в част от комиксите, но не напълно – златната броня в графичните романи включва и криле, които най-вероятно няма да видим във филма.

„Жената чудо“ излезе през 2017 година и веднага се превърна в комерсиален успех. Получи и много добри оценки от критиката и от феминистките по света. Това е първият супергеройски екшън с жена в главната роля, след „Електра“ (2005), както и най-високобюджетният филм, режисиран от жена. Режисьорският стол е поверен на Дженкинс, известна с филма си „Чудовище“ (с участието на Шарлиз Терон и Кристина Ричи) от 2003. Бюджетът на лентата е 150 милиона долара, а приходите от бокс офиса надхвърлиха 800 милиона.

Въпреки това филмът получи и критики заради твърде разголеното и според някои сексистко облекло на главната героиня. Вероятно по тази причина костюмът е променен. Продуцентите на филма не се съгласиха с критиките и посочиха, че Джейсън Момоа също не е много облечен в ролята на Аквамен и въпреки това никой не се е възмутил от използването на неговия сексапил за промотирането на филмите „Аквамен“ и „Лигата на справедливостта“.

Новата броня на Жената чудо, освен че подчертава формите на Гал Гадот, без да е твърде разкриваща, е и практична – сега тялото ѝ е по-добре защитено.