Песните за любовта не са чужди на музиката - всъщност любовта май е сред основните й теми. Но кои са реалните събития и личности, вдъхновили едни от най-известните любовни песни в историята? Ще ви разкажем в поредица от истории в темата ни "Неочаквано предложение".

Даян Уорън може да не ви е особено познато име, когато става дума за любовни песни, но именно тя е отговорна за написването на едни от най-великите любовни песни в историята на музиката. 

Снимка: Getty Images

С парчета като "If I Could Turn Back Time" на Шер, "Because You Loved Me" на Селин Дион и "How Do I Live" на Лиан Раймс, Даян Уорън изгражда истинска музикална империя с изключително емоционалната музика, която създава. И все пак Уорън твърди, че никога не е била влюбена.

Уорън казва пред списание "Мари Клер", че макар да не е планирала да се омъжва и въпреки че никога не е изпитвала истинска любов, това никога не й пречило да създава страстна музика и иконични песни.

Снимка: Getty Images

Тъй като Уорън няма конкретна муза в живота, която да я вдъхновява, тя намира вдъхновение на единственото възможно място - навсякъде.

 

Снимка: Getty Images

Например, така се ражда сърцераздирателната балада "I Don’t Wanna Miss a Thing" на "Аеросмит", която технически е за... Барбра Стрейзънд. Правилно чухте, Барбра Стрейзънд. 

Снимка: Getty Images

Уорън вижда интервю с Джеймс Бролин, в което той говори за новата си любов - Стрейзънд. Думите му вдъхновява Уорън за текста, така че в крайна сметка феновете получават изпълнена от Стивън Тайлър любовна песен за Барбра Стрейзънд.

Песента на "Аеросмит", която повече сме свикнали да асоциираме с филма "Армагедон", както и думите "Не искам да заспивам, защото ще ми липсваш, скъпа" (I don't want to fall asleep, because I'd miss you, baby), са вдъхновени от думите на Джеймс Бролин към Барбра Стрейзънд, които Уорън чува. 

Снимка: Getty Images

Джулия Робъртс не работи като проститутка, за да играе така брилянтно в "Хубава жена", нали? Точно това е логиката на Уорън, когато подхожда към своите любовни песни. "Знам какво е да си с разбито сърце. Знам какво е да изпитваш болка - когато песните ми не станат хитове, това разбива сърцето ми. Има милион начини сърцето ти да бъде разбито. Мога да го разбера."

Работата на Уорън доказва, че любовта е толкова универсално чувство, че дори не е нужно да я чувствате сами, за да пишете истински за нея.

  • Любов по ноти: Калоян Димитров-Балан се сгоди за своята муза Надежда (ВИДЕО)
  • Как Митко сложи годежния пръстен за Светла в шоколадово яйце
  • Как един шумен часовник вдъхнови Синди Лоупър за песента "Time After Time"
  • Да получиш предложение за брак на Нова Година - след уволнение от работа и без пари за празнуване
  • Тайната любов между Марша Хънт и Мик Джагър, родила песента "Brown Sugar"
  • Как супермоделите на 80-те вдъхновиха Били Джоел за парчето "Uptown Girl"
  • Как Уитни Хюстън превърна "I Will Always Love You" в най-великата любовна песен на всички времена
  • Как Луи предложи брак на русенката Рая на тяхното парче земя в Коста Рика
  • Как Мис Вселена 2015 получи предложение за брак пред Болшой театър от футболиста Георги Костадинов
  • Как Фил Колинс опита да си върне Андреа Берторели с "Against All Odds (Take a Look at Me Now)"