Песните за любовта не са чужди на музиката - всъщност любовта май е сред основните й теми. Но кои са реалните събития и личности, вдъхновили едни от най-известните любовни песни в историята? Ще ви разкажем в поредица от истории в темата ни "Неочаквано предложение".

Снимка: Getty Images

Марша Хънт е една от тях. Името на класиката "Brown Sugar" на "Ролинг Стоунс" през годините е предизвиквала различни интерпретации, като съществуват две, от които музикалните експерти направо повдигат вежди от учудване - препратките към търговията с роби и употребата на хероин… Защото истината за вдъхновението зад песента първоначално се крие в тогавашната любовница на Мик Джагър - американската певица, актриса, писателка и модел Марша Хънт.

Снимка: Getty Images

Мик Джагър и Марша Хънт имат кратка и тайна връзка, която всъщност се оказва достатъчно дълго, за да се сдобият с дъщеричка - Карис Джагър.

Снимка: Getty Images

И изобщо не е чудно, че Хънт вдъхновява Джагър за една толкова емблематична песен, каквато е "Brown Sugar" - в крайна сметка Марша е лицето на оригиналния лондонски плакат на мюзикъл "Коса", който се превръща в иконичен за 70-те години на миналия век.

Снимка: Getty Images

Това обаче не пречи на други да твърдят, че именно те са вдъхновението зад песента. Какъвто е случаят на певицата Клаудия Ленеар, която заявява по Радио 4 на Би Би Си, че "Brown Sugar" всъщност е написана за нея, защото по това време тя излизала с Джагър… Това обаче не пречи на Хънт здраво да държи на версията, че песента най-вероятно е написана за нея.

Снимка: Getty Images

Всъщност "Brown Sugar" предизвика противоречиви коментари в обществото, когато излиза за първи път, именно защото обсъжда тема за междурасовите взаимоотношения. 

Но коя в Марша Хънт - жената в живота на Мик Джагър, вдъхновила го за песента?

Снимка: Getty Images

Хънт завършва Калифорнийският университет – Бъркли, след което се мести в Лондон през 1966 г., за да преследва актьорска и певческа кариера. Тя спечели известност с продукцията "Коса", поставян на "Уест Енд" в британската столица, а по-късно се появи и гола във "Вог".

Снимка: Getty Images

Нейните отношения с Джагър се пазят в тайна години наред заради междурасовия им характер - въпреки факта, че двамата има дете заедно. 

Снимка: Getty Images

Джагър често пише любовни писма на Марша, като по това време той създава и текста на "Brown Sugar".

Снимка: Getty Images

За съжаление връзката на Хънт и Джагър не продължава дълго време, но все пак тя оставя отпечатък върху творчеството и музиката на известния певец.

Снимка: Getty Images

През 2012 г. Хънт продава няколко тайни писма от Джагър в опит да си плати нарастващите сметки, като така сякаш превръща и "Brown Sugar", написана по същото време, по-скоро в нещастен пример за песен, посветена на истинската любов, чиста и неопетнена от корист.

  • Коя е Пати Бойд - музата на Ерик Клептън, Джордж Харисън от "Бийтълс" и Рони Ууд от "Ролинг Стоунс"
  • Любов по ноти: Калоян Димитров-Балан се сгоди за своята муза Надежда (ВИДЕО)
  • Как Митко сложи годежния пръстен за Светла в шоколадово яйце
  • Как един шумен часовник вдъхнови Синди Лоупър за песента "Time After Time"
  • Да получиш предложение за брак на Нова Година - след уволнение от работа и без пари за празнуване
  • Как супермоделите на 80-те вдъхновиха Били Джоел за парчето "Uptown Girl"
  • Как Уитни Хюстън превърна "I Will Always Love You" в най-великата любовна песен на всички времена
  • Как Луи предложи брак на русенката Рая на тяхното парче земя в Коста Рика
  • Как Мис Вселена 2015 получи предложение за брак пред Болшой театър от футболиста Георги Костадинов
  • Как Фил Колинс опита да си върне Андреа Берторели с "Against All Odds (Take a Look at Me Now)"