Със сигурност много жени тайничко са мечтали някой да напише песен или стих за тях. Почти всяка си е представяла поне веднъж и момента, в който ще получи предложение за брак... по незабравим начин.

Точно такъв го направи музикантът и инфлуенсър Калоян Димитров-Ballan за половинката си Надежда Росенова. Той зададе най-важния въпрос на своята муза, докато снимат клипа към новата му песен "Теб", вдъхновена от любимата му и живота им заедно. Без изобщо да подозира за готвената изненада, Надежда каза "да" на мъжа, за когото призна, че дори не е мечтала. Любовта им върви като по ноти – от първата среща, при която Калоян усеща, че това е неговата жена, през завоюването на "костеливия орех", до това да са напълно отворени книги един за друг и дори да не могат да се скарат за нещо. Освен понякога малко за храна... Повече за харизматичната двойка научете от интервюто им за LadyZone.bg.

Снимка: Личен архивКога реши, че искаш да предложиш брак на Надежда именно чрез своя песен?
Калоян: Идеята ми се роди в момента, в който реших, че ще правя клип на "Теб" и ще я издам официално. Песента е написана и вдъхновена от живота ми с Надежда. Още преди това много пъти съм се чудил, когато дойде моментът, как да й предложа брак, за да не бъде клиширано. В същото време се замислих, че не съм екстремна личност и няма да я заведа да скачаме с парашут или с бънджи, за да го направя. Не е в моя стил. Занимавам се с музика, това е моето поприще и сметнах, че Надежда ще участва в клипа така или иначе, а предложението към нея би било един сюблимен момент. Още повече, че голяма част от екипа, с който снимахме, са наши близки и познати и щяха да изживеят с нас цялата емоция. Както и стана.

Надежда, ти подозираше ли?
Със сигурност изобщо не подозирах и малко даже. Мислех, че е постановка. Че е просто част от снимките. Когато Калоян излезе с един букет, камерата продължаваше да ни снима и смятах, че това е игра от съответната сцена. В момента, в който той започна притеснено да си рови в палтото, за да извади пръстена, осъзнах, че това не е част от клипа.
Калоян: Усети, че работата е сериозна.

Снимка: Личен архив

Някой помогна ли ти в организирането на предложението? Кой знаеше?
Калоян: Помогнаха ми режисьорите на клипа Георги Салпаров и Симеон Михалков, защото те бяха единствените, които знаеха. Нямаше как. Все пак аз разчитах на тях да уловят този момент. Идеята беше на първо място да го имам за спомен, а после (тъй като вече беше заснето с хубаво качество), че можем да го вкараме и във видеото. Двамата успяха да запазят тайната от целия екип, много професионално отношение от тяхна страна.

Пръстенът пасна ли идеално?
Надежда: Харесва ми много, но трябваше да го сменим. Бих казала, че още ми е голям. В магазина ми казаха, че не са имали клиентка с толкова тънки пръсти. Много е нежен, каквато е моята ръка. Мисля, че той наистина е избрал най-подходящото бижу за мен.

Снимка: Личен архив

На кого съобщихте първо новината за годежа?
Надежда: На нашите. Те бяха пред заспиване, защото беше вече много късно вечерта. Снимките продължиха до късно. Не можеха да повярват.
Калоян: Баща й дори беше толкова шокиран, че не знаеше как да реагира. В шах и мат. И Надежда го подканя: "Казва се честито, тате." Нейните родители бяха първите, които разбраха. След това пратихме снимка в нашата семейна група в месинджър и така информирахме всички.

Текстът на "Теб" си го писал специално за Надежда, но който ви следи в социалните мрежи може да има възражения относно фразата, че тя е "бучка лед"...
Калоян: Всъщност тя си е точно бучка лед. Даже нейната братовчедка написа под поста, в който обявих, че съм й предложил, че тя действително е била преди една бучка лед. Тоест не е допускала близо до себе си кой да е мъж. И всъщност аз съм успял да намеря нейното слабо място и да я разтопя, както се казва.
Надежда определено си е костелив орех. Иначе текстът го написах преди повече от половин година и трябваше песента да излезе по-рано, но заради ситуацията с COVID-19 така се стекоха обстоятелствата. Ето че няма нищо случайно и всяка нещо чака във времето да се случи. Освен всичко текстът е написан така, че повече хора да се припознаят в него, но е вдъхновен от Надежда. Тя е музата за моето творчество.
Смятам, че всеки изпълнител, когато намери сродната си душа, тя му дава допълнителна тема за размисъл. Много по-лесно се твори, когато имаш такъв човек до себе си.

Снимка: Личен архив

Тя ли е и първият човек, на когото разчиташ за оценка на твоите песни?
Надежда: Със сигурност съм аз. Без значение дали ще е дори само част от песен или цялото готово парче. И не само защото ми е половинка, а защото той работи вкъщи. Има си министудио в нас и си прави демо вариантите (суровия материал) у дома.
Калоян: И винаги се допитвам до нея, защото тя във времето се научи и горе-долу знае какво се харесва на хората. Може да ми даде адекватна оценка дали нещо е добре или трябва да го променя.

Надежда, той с какво успя да те превземе и да спечели сърцето ти?
Може би това, че е до болка искрен. Когато мисли нещо, винаги го казва. Когато се запознахме, аз живеех във Варна, а той в София. Първата ни среща беше в София за няколко часа и след 3-4 дни той дойде във Варна и ми каза, че един ден ще му бъда жена.
Калоян: При което тя ме погледна с един стреснат поглед, очите й казваха: "Този нормален ли е, какви неща ми говори след първата среща?!"
Надежда: Той е страхотен човек! Не съм си и мечтала за такъв мъж.

Снимка: Личен архив

Кой е най-романтичният му жест към теб?
Надежда: Не мога да кажа, че двамата сме много романтични личности.
Калоян: Предпочитам малките жестове, които са част от ежедневието ни.
Надежда: Да. Спомням си, когато бях в Америка през лятото на 2019 г. и през юли му споделих, че много ми се яде баница. Той го беше запомнил и два месеца по-късно (през септември) ме посрещна на летището с баничка. Винаги ме радва с малки неща, когато го почувства. И няма нужда от поводи.

Кога всеки един от вас осъзна, че е намерил човека, с когото иска да прекара живота си?
Калоян: Не мога да кажа ден или час. С времето усещаш човека до теб. Още в началото, когато почувствах, че двамата имаме сериозни намерения един към друг, аз просто сложих картите на масата. Казах й, че ако иска да градим заедно бъдещето си, трябва да дойде в София при мен. Тъй като аз нямаше да се върна във Варна, където съм завършил висшето си образование. Тогава тя направи може би най-големия жест към мен, като прекъсна образованието си там и се прехвърли в София при положение, че беше трета за четвърта година. Сериозна крачка, защото оставяш приятели, колеги и всичко, което си изградил дотогава, за да смениш напълно обстановката и да започнеш отново. В този момент ясно осъзнахме и двамата накъде вървят нещата.

Снимка: Личен архив

Ти често наричаш Надежда "шефката", но кой е истинският шеф във вашата връзка?
Калоян: Балансът.
Надежда: Ние се шегуваме само, няма шеф при нас.
Калоян: И двамата сме много директни. Винаги си казваме каквото има. На мен ми е готино да й уйдисвам на акъла, както се казва. Така дойде "шефката", защото тя само нарежда.

За какво можете да се скарате?
Калоян: Никога не сме имали явен скандал на висок тон, да се крещи, да се блъска.
Надежда: Понякога се караме за храна. Малко на майтап. Когато например аз си оставя нещо в хладилника, за да си го доям след няколко часа, а после го няма. Затова вече казвам предварително: "Това ми е за после!"
Калоян: Аз понякога паля бързо за щяло и нещяло, за битовизми. Изнервям се. Тя обаче винаги ми действа много успокояващо. Като балансьор. Може би и това е ключът към успешните ни взаимоотношения.

Снимка: Личен архив

Има ли ревност между вас?
Надежда: Никога не е имало такава, защото никога не сме си давали поводи.
Калоян: Имаме си абсолютно доверие, нямаме пароли на телефоните и такива неща. Всеки е отворена книга за другия. Така няма съмнения у нас. Когато е отворена една къща, не искаш да я ограбиш. Крадците влизат в заключените къщи.

Как и кога си представяте вашата сватба? Ще споделите ли моменти от нея с последователите си?
Надежда: Искаме да е лятна сватба. Живот и здраве догодина. Но нищо не се знае заради пандемията. Разбира се, че ще споделим преживяването.
Калоян: По принцип искаме да е на морето, на плажа, като по филмите. Тук ни удря реалността със семейството, бабите и дядовците... става много сложно. Това е нещо, което впоследствие ще се организира. Иначе, естествено, че ще го споделим с аудиторията ни. Все пак сме публични личности и последователите ни се вълнуват от нашата връзка. Винаги съм казвал, че всяко нещо, което споделям в интернет, е, за да давам пример. Смятам, че годежът и сватбата са събития с много добра насоченост към по-младите.

  • Коя е Пати Бойд - музата на Ерик Клептън, Джордж Харисън от "Бийтълс" и Рони Ууд от "Ролинг Стоунс"
  • Как Митко сложи годежния пръстен за Светла в шоколадово яйце
  • Как един шумен часовник вдъхнови Синди Лоупър за песента "Time After Time"
  • Да получиш предложение за брак на Нова Година - след уволнение от работа и без пари за празнуване
  • Тайната любов между Марша Хънт и Мик Джагър, родила песента "Brown Sugar"
  • Как супермоделите на 80-те вдъхновиха Били Джоел за парчето "Uptown Girl"
  • Как Уитни Хюстън превърна "I Will Always Love You" в най-великата любовна песен на всички времена
  • Как Луи предложи брак на русенката Рая на тяхното парче земя в Коста Рика
  • Как Мис Вселена 2015 получи предложение за брак пред Болшой театър от футболиста Георги Костадинов
  • Как Фил Колинс опита да си върне Андреа Берторели с "Against All Odds (Take a Look at Me Now)"