Нашата читателка Светла Кюлева ни изпрати своята романтична история. Публикуваме я с удоволствие.

Ние сме Светла и Митко и нашата история започва още през февруари 2008 г., когато аз бях на 16 години, а той на 18. Двамата учехме в едно и също училище и той използваше всеки свободен момент и всяко междучасие, за да прекарва време с мен и аз не протестирах. Така от дума на дума около седмица по-късно се оказахме на първата си среща в едно кафене близо до училището. Много бързо станахме неразделни и спокойно мога да кажа, че още тогава се влюбих без дори да го осъзнавам. В крайна сметка, станах негова дама на бала и от тогава сме заедно вече цели 13 години.

Снимка: Личен архив

През всички тези години израснахме заедно ръка за ръка и сме говорили много пъти за сватба и деца, но никога не съм очаквала предложението му да бъде толкова мило и шантаво едновременно. Предложи ми брак през август 2014 г., точно в деня, в който навършвахме 6 години и половина заедно (да, може би е малка лудост, но си празнуваме дори и половинките на годишнините). Тогава вече бяхме планирали следващия месец да се преместя при него и в този ден не очаквах друго освен да си направим една романтична вечер. Тогава живеех в центъра на София, а той в краен квартал и винаги, когато отивах при него, той ме взимаше от спирката на автобуса.

Снимка: Личен архив

Тук трябва да вметна, че много обичам шоколадови яйца, но никога не ги ям. Обичам просто изненадата вътре. Помня как той ме взе от спирката и много настояваше да си вземем шоколадово яйце, а аз поради някаква причина тогава не исках и без да осъзнавам бях на път да проваля големия план.

Все пак взехме едно шоколадово яйце. Когато стигнахме у тях, той го прибра в хладилника и отидохме в другата стая да гледаме филм. В един момент той настоя да отидем в кухнята и да го вземем. Изобщо не видях разлика с купеното от магазина и не разбрах, че го е подменил. Изглеждаше абсолютно нормално, но когато го отворих, вътре видях един прекрасен пръстен и бележка "Ще се омъжиш ли за мен?".

Снимка: Личен архив

Седнах на дивана и с една огромна усмивка и цялата трепереща казах "Да". Малко по-късно се разплаках. Оказа се, че доста яйца са били изядени, докато успее да сглоби тази невероятна изненада. След 3 години си казахме и официално "Да". А след още три, през април 2020 г., на бял свят се появи нашата принцеса Жаклин, която прави всеки ден още по-прекрасен от предишния.

Снимка: Личен архив

Въпреки че сме заедно от толкова години, все още си празнуваме всеки месец на нашата дата и все още има моменти, в които не мога да повярвам, че щастието ми се усмихна толкова рано в живота и ученическата ми любов се превърна в любов за цял живот.

Снимка: Личен архив

  • Коя е Пати Бойд - музата на Ерик Клептън, Джордж Харисън от "Бийтълс" и Рони Ууд от "Ролинг Стоунс"
  • Любов по ноти: Калоян Димитров-Балан се сгоди за своята муза Надежда (ВИДЕО)
  • Как един шумен часовник вдъхнови Синди Лоупър за песента "Time After Time"
  • Да получиш предложение за брак на Нова Година - след уволнение от работа и без пари за празнуване
  • Тайната любов между Марша Хънт и Мик Джагър, родила песента "Brown Sugar"
  • Как супермоделите на 80-те вдъхновиха Били Джоел за парчето "Uptown Girl"
  • Как Уитни Хюстън превърна "I Will Always Love You" в най-великата любовна песен на всички времена
  • Как Луи предложи брак на русенката Рая на тяхното парче земя в Коста Рика
  • Как Мис Вселена 2015 получи предложение за брак пред Болшой театър от футболиста Георги Костадинов
  • Как Фил Колинс опита да си върне Андреа Берторели с "Against All Odds (Take a Look at Me Now)"