Радост Тодорова, която е Мис Вселена 2015, привлече вниманието ни преди няколко дни покрай дискусията в социалните мрежи за клипа на Рита Ора, заснет в Перник и на връх Бузлуджа.

Припомняме накратко историята. Британската певица от албански произход нарече видеото „Моят собствен мини филм“. В него тя носи албанска носия, създадена от косовския албанец Валдрин Сахити.

„Рита Ора – гордостта на албанския народ, първо отвори нашите врати за света и постави Косово на картата, а сега продължава да свети ярко и да ни прави горди. За този проект тя ми каза, че иска да покаже нашия традиционен етнографски стил и затова създадох това произведение на изкуството, което отразява мащаба на това, което е направила за нашата страна“, написа дизайнерът в Инстаграм.

Снимка: Личен архив

Някои българи се възмутиха, че той не споменава как клипът е заснет у нас. Потребител с име radito написа в Инстаграм „Косово на картата? Та това е България. Моята родина с древна история и богато културно наследство. Не ви прави чест да лъжете така“.

Валдрин Сахити отвърна „Вие може да сте на картата, но едва ли ще има с какво да се гордеете в следващите 100 години“.

Думите му предизвикаха много наши сънародници. В дискусията се включи и Радост Тодорова, която е Мис Вселена 2015. „Вие сте арогантен и искате да промотирате нещо чрез скандал. Това е срамно и не показва вашия народ в добра светлина“ – написа красавицата.

Свързахме се с Радост, за да чуем мнението й, а и да я попитаме какво се случва в личния й живот.

Снимка: Личен архив

Радост, как минават дните ти? С какво се занимаваш?
Вкъщи съм, както повечето хора. През последните години работя като инфлуенсър. Радвам се, че превърнах хобито си в работа.

Защо се включи в дискусията покрай клипа на Рита Ора?
Аз нямам проблем с това, че някой е снимал в България клип с чужда носия. Но когато видях, че дизайнерът обижда България, започна да ми ври отвътре. Валдрин Сахити изтри коментара си, който сякаш бе написал точно с цел предизвикване на дискусия и привличане на вниманието. Както се казва – няма лоша реклама.

Самият клип харесва ли ти?
Да, макар че според мен песента няма общо с визията на клипа. Не виня Рита Ора, че се е снимала с албанска носия.

Какво се случва в личен план? Ще разкажеш ли подробности за годежа?
Приятелят ми Георги Костадинов играе в „Арсенал“, Тула, и затова прекарваме по-голямата част от годината в Русия. Сега е на лагер в Анталия, Турция, а аз съм си в София. Предложението за брак дойде на 24 декември пред Болшой театър в Москва. За руснаците 24 декември не е празник, но ние си празнувахме Бъдни вечер. Беше минус 15 градуса и той помоли да се разходим, уж само да си направим снимки с украсата пред Болшой театър. На мен това ми е любимото място в Москва и той го знае. Когато отидохме там, той ме изненада с пръстена и предложението. Много се зарадвах и забравих колко е студено! Нарекох това събитие “десерта” на 2020 г. Това бе трудна година, бяхме като в капан заради липсата на полети. Не смеех да се прибера в България, защото нямам работна виза за Русия и след това връщането там щеше да е проблемно.

Снимка: Личен архив

Кога ще е сватбата?
През 2022 г., защото искаме да е лятна и морска. В църквата на Царево. Мисля, че Луиза Григорова се омъжи там. Много е красива тази църква!

  • Коя е Пати Бойд - музата на Ерик Клептън, Джордж Харисън от "Бийтълс" и Рони Ууд от "Ролинг Стоунс"
  • Любов по ноти: Калоян Димитров-Балан се сгоди за своята муза Надежда (ВИДЕО)
  • Как Митко сложи годежния пръстен за Светла в шоколадово яйце
  • Как един шумен часовник вдъхнови Синди Лоупър за песента "Time After Time"
  • Да получиш предложение за брак на Нова Година - след уволнение от работа и без пари за празнуване
  • Тайната любов между Марша Хънт и Мик Джагър, родила песента "Brown Sugar"
  • Как супермоделите на 80-те вдъхновиха Били Джоел за парчето "Uptown Girl"
  • Как Уитни Хюстън превърна "I Will Always Love You" в най-великата любовна песен на всички времена
  • Как Луи предложи брак на русенката Рая на тяхното парче земя в Коста Рика
  • Как Фил Колинс опита да си върне Андреа Берторели с "Against All Odds (Take a Look at Me Now)"