Живот мечта – с любимия човек в безкрайни пътешествия. Такова е приказното ежедневие на Рая Енчева (Raya Was Here) и Луи (FunForLouis) – двама от най-успешните travel влогъри в световен мащаб. Лъчезарната Рая е от Русе, но още като дете се мести с родителите си в САЩ. Семейството не се задържа на едно място за дълго и постоянно сменя адреса – от Бостън през Ню Йорк и Лондон. Така Рая свиква да е в движение и да носи дома в сърцето си. Преди шест години и половина в Ню Йорк нейният път се пресича с този на популярния влогър и артист Луи Коул, роден в Англия. Искрата пламва веднага и се разпалва в приключения по света. Именно насърчена от Луи, който има милиони последователи, Рая Енчева също става travel влогър. От няколко седмици двамата вече са сгодени и са горди собственици на земя в Коста Рика, където искат да си построят къща на дърво в джунглата. Повече за романтичното предложение за брак и бъдещите планове на двойката Рая сподели в интервю за LadyZone.bg.

Рая, разкажи как твоята половинка Луи ти зададе най-важния въпрос?
Току-що бяхме дали депозита за парче земя в екообщност в Коста Рика и всъщност посетихме мястото за първи път. Когато стигнахме там, Луи беше планирал изненада за примамка с една подредена пейка и малко портокалово дърво, готово да го засадим заедно. Седнахме на пейката, включихме камерата и просто започнахме да говорим за мечтите си за земята и бъдещето ни. След известно време той ме помоли да затворя очи, падна на коляно и след това, честно казано, ми е замъглено и не помня нищо от това, което той каза. За щастие, уловихме го с камерата! 

Луи успя ли да те изненада или ти очакваше какво ти готви?
Е, аз избрах пръстена, така че определено знаех, че събитието наближава. Когато отивахме в Коста Рика, за да видим нашата земя, си помислих, че това би могло да е идеалното място. Опитах се да не мисля за това, за да го запазя като изненада възможно най-много, но когато седяхме на пейката, можех да усетя как сърцето му бие до мен, така че това определено го издаде.

Снимка: Личен архив

Кажи повече за пръстена. Перфектен ли е?
Да! Търсих дълго време и знаех, че искам нещо различно, а не типичен диамант. Първоначално влязох в магазина, мислейки, че искам лунен камък, но веднага щом видях смарагдите, просто не можех да спра да мисля за тях. Никога не съм мислила, че искам зелен камък, но е абсолютно перфектен! Така самият пръстен не беше изненада, след като сама го избрах, но когато го видях да го държи, просто не можех да повярвам. Не знам как да го опиша, беше такъв кардинален момент в живота ни.

Първо на кого съобщихте новината?
Обадихме се на нашите родители, на братята и сестрите в рамките на 10 минути след предложението. Нямахме търпение да споделим!

Как се запознахте?
Срещнахме се през август 2014 г. в Ню Йорк, когато той посети съквартирантката ми по това време – Лили. Щом той й каза, че идва, тя изтича в стаята ми, за да ми каже, че ще бъдем перфектни заедно! Така че тя винаги е знаела.

Снимка: Личен архив

С какво той те накара да се влюбиш в него?
Луи има най-голямото сърце. Той е най-милият и нежен мъж, като същевременно е силен, решителен и трудолюбив. Той също така не е загубил детското си учудване и обичам как вижда света.

Кога осъзна, че си намерила човека, с когото да прекараш живота си?
Това беше бавен процес за нас. В момента, в който разбрах, че той е единственият, всъщност за пръв път правех дишане (практика) и трябваше да изляза от главата си и да вляза в сърцето си. Когато се усетих в него, просто знаех.

Снимка: Личен архив

Защо си купихте земя точно в Коста Рика?
Търсехме земя от години и просто ни хареса колко е фокусирана върху природата Коста Рика. Колко красива е, колко приятелски настроени са хората, колко е топла и колко близо е както до САЩ, така и до Европа.

Как си представяте перфектната сватба?
И двамата бихме искали да имаме тридневен мини фестивал. Много танци, музика на живо, игри и просто качествено прекарване на времето с хората, които обичаме.

Снимка: Личен архив

Луи идвал ли е някога в България?
Да, идва с мен! Влюби се. И на двамата ни липсва толкова много и се надяваме да можем да дойдем това лято, за да посетим семейството ми, разбира се, ако светът се отвори за това.

Кой е най-топлият ти спомен от детството?
Честно казано, всичко. Идеалното място да пораснеш. От планините до морето, имаме всичко необходимо в България. Най-добрите домашно отгледани плодове и зеленчуци, пълна свобода в селото на баба ми и дядо ми, беше рай! 

  • Коя е Пати Бойд - музата на Ерик Клептън, Джордж Харисън от "Бийтълс" и Рони Ууд от "Ролинг Стоунс"
  • Любов по ноти: Калоян Димитров-Балан се сгоди за своята муза Надежда (ВИДЕО)
  • Как Митко сложи годежния пръстен за Светла в шоколадово яйце
  • Как един шумен часовник вдъхнови Синди Лоупър за песента "Time After Time"
  • Да получиш предложение за брак на Нова Година - след уволнение от работа и без пари за празнуване
  • Тайната любов между Марша Хънт и Мик Джагър, родила песента "Brown Sugar"
  • Как супермоделите на 80-те вдъхновиха Били Джоел за парчето "Uptown Girl"
  • Как Уитни Хюстън превърна "I Will Always Love You" в най-великата любовна песен на всички времена
  • Как Мис Вселена 2015 получи предложение за брак пред Болшой театър от футболиста Георги Костадинов
  • Как Фил Колинс опита да си върне Андреа Берторели с "Against All Odds (Take a Look at Me Now)"