Песните за любовта не са чужди на музиката - всъщност любовта май е сред основните й теми. Но кои са реалните събития и личности, вдъхновили едни от най-известните любовни песни в историята? Ще ви разкажем в поредица от истории в темата ни "Неочаквано предложение".

Снимка: Getty Images

Дейвид Волф е един от тях. Дейвид Волф е бил мениджър и гадже на певицата Синди Лоупър в началото на кариерата й. Участвайки в Световната федерация по борба, която днес е популярна като WWE, точно той ражда идеята да включат Лу Албано и други кечисти във видеоклипа на Лоупър към парчето "Girls Just Wanna Have Fun".

Самият Дейвид Волф пък се включва с участвие във видеоклиповете на певицата към парчетата "She Bop" и "Time After Time".

Всъщност "Time After Time" има отношение именно към връзката между Волф и Лоупър. Певицата споделя, че лириките на "Time After Time" съчетават множество малки спомени от съвместния им живот.

Снимка: Getty Images

Думите на песента "Лежейки в леглото, аз чувам как часовникът тик-така и мисля за теб" не са избрани случайно от певицата. Лоупър описва цялата история за часовник, издаващ невероятно силен шум, който Волф някога й подарява. Въпреки че в песента чуваме само спорадично споменаване на часовника, след като впоследствие Лоупър разкрива подробностите за истинската ситуация, вече можем да почувстваме напълно пълнокръвно историята зад нея - и точно това прави песента толкова емоционална и вълнуваща.

Казано накратко, "Time After Time" е любовна песен на предаността. Създадена е през 1983 г., като американската певица и композиторка я пише в съавторство с Роб Хайман - вдъхновението за нея идва от факта, че и двамата преминават през сходни предизвикателства и трудности в романтичните си връзки. Хайман приключва връзката си, докато Лоупър среща известни затруднения в отношенията си с Дейвид Волф. 

"Time After Time" излиза като втори сингъл от дебютния студиен албум на Лоупър, наречен "Тя е толкова необичйана" (She's So Unusual) през 1983 г., в който Хайман се включва още с бек вокали. Песента е продуцирана от Рик Чертов и излиза като сингъл на 27 януари 1984 г., като става първият хит номер едно на Лоупър в САЩ.

Снимка: Getty Images

Песента е създадена във финалния етап на албума - след като "Girls Just Wanna Have Fun", "She Bop" и "All Through the Night" вече са били записани. Името на парчето е вдъхновено от заглавие, което Лоупър вижда в списание "TV Guide" - на научно-фантастичния филм "Time After Time" (1979).

Снимка: Getty Images

Много често любовните песни - а и не само, са по-скоро като мистериозни кутии, които крият различни спомени за различни хора, обединени в една песен - за които всъщност малцина подозират. Точно такъв е случаят на "Time After Time", която може да не е посветена изцяло на Волф, но времето, което Лоупър прекарва с него, оказва силно върху песента, превръщайки я в по-истинска.

Снимка: Getty Images

Музикалните критици дават на песента положителни отзиви, като мнозина я определят като запомняща се любовна песен. Парчето дори е избрано за една от най-добрите любовни песни на всички времена от много престижни музикални медии - включително списание "Ролинг Стоун", Nerve, MTV и редица други.

Снимка: Getty Images

"Time After Time" е номиниран и за награда "Грами" за песен на годината в изданието на наградите през 1985 г.

  • Коя е Пати Бойд - музата на Ерик Клептън, Джордж Харисън от "Бийтълс" и Рони Ууд от "Ролинг Стоунс"
  • Любов по ноти: Калоян Димитров-Балан се сгоди за своята муза Надежда (ВИДЕО)
  • Как Митко сложи годежния пръстен за Светла в шоколадово яйце
  • Да получиш предложение за брак на Нова Година - след уволнение от работа и без пари за празнуване
  • Тайната любов между Марша Хънт и Мик Джагър, родила песента "Brown Sugar"
  • Как супермоделите на 80-те вдъхновиха Били Джоел за парчето "Uptown Girl"
  • Как Уитни Хюстън превърна "I Will Always Love You" в най-великата любовна песен на всички времена
  • Как Луи предложи брак на русенката Рая на тяхното парче земя в Коста Рика
  • Как Мис Вселена 2015 получи предложение за брак пред Болшой театър от футболиста Георги Костадинов
  • Как Фил Колинс опита да си върне Андреа Берторели с "Against All Odds (Take a Look at Me Now)"