„Amazon Studios“, които в момента подготвят най-чакания сериал след финала на „Игра на тронове“, обявиха какво ще се разказва в новия сериал, посветен на измисления свят, създаден от автора на „Властелинът на пръстените“ Дж. Р. Р. Толкин.

Проектът ще е най-скъпият сериал, правен някога и ще е предисторията и на „Властелинът на пръстените“ и на „Хобит“. Стойността на продукцията е над половин милиард долара и лично изпълнителният директор на компанията „Амазон“ се е ангажирал с него. Очаква се сериалът да превърне компанията в лидер в стрийминг услугите.

Дж. Р. Р. Толкин - автор на "Властелинът на пръстените" и едно от най-големите имена във фентъзи литературата
Снимка: Getty Images

Според информацията, съобщена първо от TheOneRing.Net, сериалът ще ни върне хиляди години преди историите в двете филмови трилогии, които донесоха милиони на създателя си Питър Джаксън и се превърнаха в една от най-успешните в комерсиално отношение поредици.

Историята ще започне във време на относителен мир в Средната земя, но главните герои бързо ще се сблъскат със зараждащо се зло – възхода на Саурон, който е големият злодей във Властелина на пръстените. Зрителите ще станат свидетели на много войни и възхода на тирани и кралства, както и на създаването на 20-те магически пръстена. По всяка вероятност историята в сериала ще завърши с голямата битка срещу Саурон, част от която видяхме в първите минути на „Властелинът на пръстените“.

Снимка: imdb.com

Вече са ни известни и част от актьорите, които ще видим в сериала. Сред тях са Синтия Адай-Робинсън от сериала „Спартак“, Бенджамин Уокър от „В сърцето на морето“ и Питър Мулан от „Западен свят“ .

Идеята е епизодите да бъдат разделени в пет сезона. В момента тече работата по първия сезон, а снимките са в Нова Зеландия – страната, в която Питър Джаксън засне успешната си трилогия. Очаква се първите епизоди да са готови в края на 2021 г. или в началото на 2022 г.