Тази година, лоша за почти всички хора на света, се оказа много добра за стрийминга. Хората започнаха да прекарват повече време пред екрана и някои сериали достигнаха рекордна гледаемост. Ето кои са най-успешните сериали за изминалата година, според най-големия сайт за кино в света. Ако се нуждаете от идеи какво да гледате, когато дойде новата година, може да почерпите идеи от тук.

10. „Короната“

Снимка: imdb.com

Британският сериал, който разказва за живота на най-дълго управлявалият британски монарх – кралица Елизабет II, е истински хит както на Острова, така и в САЩ и Европа. Сериалът на Нетфликс радва почитателите си вече 4 години, а най-хубавото е, че ако го загледате сега, ще може да му се радвате поне още две години. В четвъртия сезон историята ни срещна с исторически личности като Маргарет Тачър и принцеса Даяна, а са планирани още два сезона, които да доведат историята до наши дни.

9. „Вещерът“

Снимка: imdb.com

Фентъзи сериалът, който разказва за убиеца на чудовища Гералт, излезе в края на 2019 г. и много бързо стана едно от най-гледаните заглавия на „Нетфликс“. Тази година нямаше нови епизоди, но през 2021 г. е планиран нов сезон, който да зарадва почитателите му.

8. „Западен свят“

Снимка: imdb.com

И третият сезон на научнофантастичния сериал с труден за проследяване сюжет и много обрати успя да привлече зрителите, както предходните два. Сериалът на HBO ще има поне още един сезон, който ще излезе през 2021 г.

7. „Академия Чадър“

Снимка: imdb.com

Сериалът на Нетфликс, който разказва за група млади хора със свръхестествени способности, започна миналата година и продължи да е популярен и тази, благодарение на втория си сезон. Този сериал също ще има продължение, за което все още няма обявена дата.

6. „Дамски гамбит“

Снимка: imdb.com

Това е единственото ново предложение в този списък и едно от двете, които са приключени. „Дамски гамбит“ разказва историята на младо момиче, което става ненадминат шампион по шах. А най-голямото постижение на сериала е, че запали целия свят по шаха.

Кои са най-популярните сериали за 2020 г. може да прочетете на следващата страница >>>

5. „Мандалорецът“

Снимка: imdb.com

Това беше от първите оригинални предложения на платформата „Дисни +“, когато стартира през ноември миналата година. Историята от света на „Междузвездни войни“ се превърна в най-успешния нов сериал на Дисни и успя да привлече както почитатели на оригиналните филми, така и зрители, които нямат никаква представа какво точно се случва в космическата сага. Основна заслуга за това има малкото зелено същество, което всички наричат „бебе Йода“.

4. „Озарк“

Снимка: imdb.com

Един от любимите сериали на писателя Стивън Кинг продължава да е изключително популярен, дори след три сезона. Историята на финансовия анализатор Марти Бърд, който трябва да пере пари за мафията, за да спаси живота си, приключва догодина и със сигурност много хора го чакат с нетърпение.

3. „Дарк“

Снимка: imdb.com

Немският феномен приключи тази година с третия си сезон, който най-после даде някакви отговори за една от най-заплетените мистерии в историята на телевизията – пътуване във времето, паралелни светове и преплитащи се реалности. Изглежда тази объркана история не е отблъснала зрителите. А може и да ги е насърчила да гледат, за да разберат какво точно се случва.

2. Хартиената къща (Money Heist)

Снимка: imdb.com

Без съмнение най-големият феномен тази година. Хартиената къща, или „Casa de papel“ в оригинал, е испански сериал, който започва през 2017 г. През 2018 г. платформата Нетфликс го купува и увеличава значително бюджета му за нови епизоди. В резултат на това сериалът изпревари много други по популярност и се превърна в истински хит.

1. „Момчетата“

Снимка: imdb.com

Във време, в което сме заринати с филми и сериали за жертвоготовни супергерои, не е изненадващо, че едно от най-популярните неща е абсолютният противовес на този тип истории. „Момчетата“ разказва за свят, в който има много хора със суперсили и те са почитани от всички като герои, но всъщност са алчни, зли и готови на всичко, за да задържат властта си.

2020 г. беше добра за сериалите, а имаме основания да очакваме, че новата година ще е дори още по-добра. През 2021 г. очакваме последните сезони не само на „Озарк“, но също така и на „Живите мъртви“, „Обадете се на Сол“ и "Викинги". Големият фаворит за сериал на годината обаче се очертава да е „Странни неща“, който тази година пропусна да предложи сезон, но скоро ще се завърне и ще оглави класациите за най-успешните сериали.