Аня Тейлър-Джой, актрисата от сериала "Дамски гамбит" (Queen's Gambit), казва, че не се чувства "достатъчно красива", за да участва във филми, въпреки че е звезда в една от най-хитовите продукции на годината.

24-годишната Тейлър-Джой участва в новия сериал на "Нетфликс", влизайки в ролята на шахматния гений Бет Хармън, която се състезава в доминирания от мъжете свят на шаха, като същевременно се бори със собствените си демони.

Но докато зрителите затрупват актрисата с похвали, изглежда тя все още не е изпълнена с увереност - след като признава, че не се смята за красива.

Аня Тейлър-Джой казва пред британския таблоид "Сън": "Никога не съм - и не мисля, че някога ще се се смятам за красива."

"Не мисля, че съм достатъчно красива, за да участвам във филми. Звучи жалко и приятелят ми ме предупреждава, че хората ще си помислят, че съм абсолютна ***, защото казвам тези неща, но просто си мисля, че изглеждам страннo", допълва чаровната актриса.

"Няма да отида в киното, за да гледам собствения си филм, гледала съм го. Красотата на това да си в собствената си кожа е, че не е нужно да гледаш собственото си лице", заявява Тейлър-Джой.

Актрисата дори казва, че се е съмнявала в себе си, когато е приела главната роля в тазгодишната адаптация на романа на Джейн Остин "Ема".

"Получих истинска паническа атака заради Ема, защото си мислех: "Аз ще съм първата грозна Ема, не мога да го направя - защото първата реплика във филма е: "Аз съм красива, умна и богата"", казва Аня Тейлър-Джой.

Снимка: NETFLIX

След премиерата на The Queen's Gamit миналия месец, феновете заляха социалните мрежи с виртуални аплодисменти за звездата - определяйки изпълнението на Тейлър-Джой като "феноменално" и "очарователно".