LadyZone бе една от медиите, поканени в Лондон за световния дебют на P9 – новият върхов модел на китайската компания Huawei. Смартфонът бе представен на ексклузивно събитие в лондонската зала Battersea Evolution на 6 април 2016 г.

Най-характерното за 5,2-инчовия телефон са двете камери на гърба, разработени съвместно с Leica. Те са 12-мегапикселови, като едната е цветна, а другата черно-бяла. Когато работят заедно, те постигат с 50% по-добър контраст и имат три пъти по-добра светлочувствителност.

Рекламни лица на P9 са Хенри Кавил и Скарлет Йохансон. Тъй като актрисата снима филм в Нова Зеландия, тя не можа да участва в презентацията, но излизането на сцената на Хенри Кавил предизвика истински фурор сред публиката в Лондон.

На подиума се появиха и четирима топ фотографи, сред които Мери Маккартни и Дейвид Гутенфелдер от National Geographic, които разказаха впечатленията си от снимането с новия апарат и показаха впечатляващи кадри.

Сред гостите в залата бяха Джим Иган, изпълнителен директор на BBC Global News, Анита Чанг, издател на Vogue в Китай и Джонатан Нюхаус, изпълнителен директор на Conde Nast.

Корпусът на луксозния телефон е метален, като материалът е така обработен, че да не оставяте отпечатъци по него. P9 е с USB Type-C и след само 10 минути зареждане батерията издържа 5 часа разговори.

Защитата на личната информация е гарантирана от новото поколение сензор за пръстови отпечатъци.

Новият флагман ще се предлага в шест цвята. Продажбите започват на 16 април в 29 държави, като България не е сред тях. Най-вероятно страната ни ще бъде включена във втората вълна на разширяване на пазарите.

Цената за модела с 3GB RAM и 32GB флаш диск ще е 599 евро. Моделът с 4GB RAM и 64GB диск ще струва 649 евро.