Телевизията не беше виждала феномен като хита „Игра на тронове“, който завърши тази година. Освободеното от фентъзи драмата място в програмата на HBO много скоро ще бъде заето от предистория, която се снима в момента. И макар работата по предстоящия сериал да не е още приключена, вече се говори за втора предистория, която ще ни разкаже за епохата на драконовите ездачи от рода Таргариен. Това означава, че телевизията ще ни предложи много повече дракони и секс между близки роднини, отколкото оригиналният сериал.

Действието в сериала за кралството на Таргариените ще ни отведе 300 години преди събитията в „Игра на тронове“. Ще видим как Егон Завоевателя покорява 6 от 7-те големи кралства на Вестерос (седмото се присъединява доброволно след доста време) заедно с двете си сестри (и същевременно съпруги). Династията на Таргариените управлява източния континент в продължение на три века, докато не са свалени след въстанието на Робърт Баратеон.

Снимка: Getty Images

Характерно за рода Таргариен е, че за да запазят чистата си кръв, те се женят за близки роднини, понякога за братя и сестри. Това не е нещо ново за почитателите на „Игра на тронове“, тъй като в няколко от историите в сериала имаше кръвосмешение, включително межди главните герои – Джон Сняг и леля му Денерис Таргариен.

Много от историите в сериала ще бъдат взети от книгата „Огън и кръв“, в която създателят на света на „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин. Писателят е създал много подробна и сложна предистория на света си и феновете се вълнуват, че могат да се радват на още информация за него.

Снимка: Getty Images

Макар да има дракони, втората предистория ще е по-близка до политическите и социални теми, които се засягат в „Игра на тронове“, отколкото сериалът, който се разработва в момента. Егон Таргариен е описан като изключителен пълководец и се е стремял колкото се може по-малко да пролива кръв и да използва драконите си.

Другата предистория, чиято премиера е много по-близко във времето, ще ни върне 1000 години назад, много преди драконовите ездачи и формирането на седемте кралства, които Таргариените покоряват. В него ще видим как хората, великаните и децата на гората са се изправили за пръв път срещу белите бродници.