Австралийската актриса Елизабет Дебики ще играе принцеса Даяна в последните два сезона на хитовия сериал "Короната" на Нетфликс, съобщава Би Би Си.

Елизабет Дебики ще наследи короната в сериала от актрисата Ема Корин от четвъртия сезон.

Елизабет Дебики ще се присъедини към Джонатан Прайс и Имелда Стантън за последните два сезона на драматичния сериал за Лейди Ди, които се очаква да обхванат периода от 90-те години на миналия век до началото на новото хилядолетие.

Очаква се четвъртият сезон на "Короната" да излезе тази есен.

"Духът на принцеса Даяна, думите и действията й живеят в сърцата на толкова много хора", казва Дебики в изявление, публикувано в официалния Туитър профил на Короната.

"Истинска привилегия и чест е да се присъединя към тази майсторска поредица, която напълно ме грабна от първия епизод", допълва Дебики.

29-годишната актриса Елизабет Дебики е известна с ролите си във филмите "Великият Гетсби", "Пазителите на Галактиката 2", шпионския сериал "Нощният мениджър", както и в предстоящ филм "Тенет"  на Кристофър Нолан.

Последните два сезона на сериала ще са фокусирани върху разпадането на брака на принцеса Даяна с принц Чарлз и трагичната й смърт през 1997 г.