Даяна е може би най-популярната английска принцеса на всички времена. Любимка на хората, известна с благотворителността си, но за съжаление останала в историята най-вече с трагичната си смърт, породила много конспиративни теории. Наскоро актьорът Кевин Костнър сподели, че принцесата се е съгласила и почти е участвала в продължението на „Бодигард“.

Снимка: imdb.com

През 1992 г. излиза филмът „Бодигард“ с участието на Кевин Костнър и Уитни Хюстън. Филмът първоначално не се радва на особен успех и според някои дори е абсолютно недоразумение. Номиниран е за седем антинагради „Златна малинка“ и е определен от критиците като мелодраматичен и повърхностен. Въпреки това, малко по малко, най-вече благодарение на култовата си песен „I will always love you“, „Бодигард“ се превръща в класика, обичана от милиони. Саундтракът на филма става най-продаваната филмова музика за всички времена.

Заради изненадващия успех на филма, студиото започва да планира продължение, като за главната роля е избрана изключително популярната сред британците (и не само) Даяна. Принцесата приема предложението и работата по сценария започва. Идеята е била Костнър отново да играе бодигард, който се влюбва в жената, която трябва да охранява. Само няколко дни след това, принцесата умира в автомобилна катастрофа.

Снимка: Getty Images

Кевин Костнър все още си спомня първия и последен разговор, който е провел с Даяна по телефона: „Тя беше много мила и ми задаваше въпроси, разказва той в интервю за PeopleTV.com. Попита ме, дали ще има сцена, в която ще се целуваме. Според мен се притесняваше, защото всичко в живота ѝ трябваше да се подчинява на определени правила. Казах ѝ, че ще има такава сцена, но ще я направим да изглежда добре.“

Снимка: Getty Images

Ако филмът се беше случил, това щеше да е първата роля на Даяна и може би щеше да постави началото на една много успешна филмова кариера.