Принц Уилям заяви, че шокът от загубата на майка му никога не го е напускал, въпреки изминалите две десетилетия от внезапната смърт на принцеса Даяна при автомобилна катастрофа в Париж през 1997-а, когато херцогът на Кеймбридж е едва 15-годишен.

"Хората казват, че шокът не може да продължи толкова дълго, но това не е така - изобщо не те напуска през целия ти живот, просто свикваш да живееш с него", насърчи принц Уилям преживелите травматични събития да говорят за болката и проблемите си, като единственият правилен начин, с който да ги разрешат.

Преди два дни принц Хари сподели за психичните проблеми след смъртта на принцеса Даяна като част от кампания "Heads Together", целяща да привлече общественото внимание върху проблемите за психичното здраве, както и да окуражи хората да говорят открито за емоционалните си проблеми, вместо да ги потискат у себе си.

Гледайте изповедта на принц Уилям в предаването "Mind Over Marathon" на BBC, посветено на страдащи от психични проблеми хора, които ще участват в Лондонския маратон.

Снимка: Getty Images