Звездата от поредицата "Здрач" Кристен Стюарт влиза в ролята на трагично загиналата през 1997 година принцеса Даяна, съобщава Deadline.

Филмът ще разказва за три дена от живота ѝ в началото на 90-те - периодът, в който тя започва да се съмнява в брака си и да обмисля раздяла с принц Чарлз. Действието ще се развива в родният ѝ град Сандрингам, където кралската двойка се е прибрала да празнува Коледа.

Снимка: Getty Images

Режисьор ще бъде Пабло Лорейн, а заглавието на филма е "Спенсър". 

"Става дума за връщането към себе си. За разбирането, че може би най-важното е самият ти да си добре, да си в мир със себе си, дори да си сам - разказва той за избора на заглавие. - Затова го кръстихме с бащиното ѝ име, което тя сменя след сватбата."

Лорейн има опит с биографични истории за жени, които преживяват сложен период през живота си. През 2016 година снима драмата "Джаки" с Натали Портман, разказваща за първите дни на Жаклин Кенеди след убийството на съпруга ѝ, американския президент Джон Кенеди.

Сценарист е Стивън Найт (създател на сериалите "Peaky Blinders" и "Taboo"), а снимките се планират за началото на 2021 година.

За последно ролята на принцеса Даяна бе изпълнена от Наоми Уотс във филма "Даяна" от 2013 година, който не бе посрещнат добре от публиката, а по-късно и самата актриса определи продукцията като "потъващ кораб".