След две отлагания подред (за 31 юли и 12 август) "Тенет" най-сетне ще излезе на 26 август. Само че не едновременно в цял свят, както беше практиката за блокбастъри преди пандемията, а поетапно в различните континенти.

България, заедно с Белгия, Дания, Франция, Швейцария, Великобритания и други, е сред първите 70 страни, в които филмът ще може да се види. Едва седмица след това (3 септември) лентата ще излезе в Щатите, на 10 септември - в Русия, а чак на 18-и - в Япония. Премиерата за Китай все още не е ясна. 

Нестандартният подход към разпространението на филма е продиктуван от непредсказуемото разпространение на коронавирус.

Много от заглавията, очаквани на голям екран това лято, се появиха или на стрийминг платформите (като драмата за Втората световна война на Том Ханкс "Greyhound"), или бяха отложени за догодина (продължението на "Топ Гън" с Том Круз). Имаше слухове, че последната част от сагата за Джеймс Бонд с участието на Даниел Крейг "No Time To Die" също ще остане за следващата година, но е много възможно резултатите на "Тенет" в бокс офиса да повлекат след себе си завръщане на този, а и други блокбастъри, на заплануваните им преди пандемията дати.

"Тенет" е единадесетият филм на режисьора Кристофър Нолан.

За сюжета засега не е известно нищо, освен че "героят се отправя на пътешествие в двойственния свят на международния шпионаж, приемайки мисия, която ще се разгърне отвъд реалното време", а в описанието към последния трейлър пише: "Не пътуване във времето. Инверсия".

Вижте кадри от него във видеото по-горе.