"Тенет" e предстоящият, единадесети пълнометражен филм на Кристофър Нолан (режисьор на "Черният рицар", "Генезис", "Интерстелар" и др.).

Мащабната продукция с бюджет 225 милиона долара е снимана в Естония, Дания, Норвегия, Индия, Италия, Великобритания и САЩ, а в главните роли са синът на Дензъл Уошингтън - Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патисън, Кенет Брана и любимецът на режисьора, Майкъл Кейн.

Както с всичките филми на Нолан досега, сюжетът се пази в пълна тайна. От анотацията става ясно, че "героят се отправя на пътешествие в двойственния свят на международния шпионаж, приемайки мисия, която ще се разгърне отвъд реалното време", а в описанието към последния трейлър пише "Не пътуване във времето. Инверсия". Вижте го тук:

За разлика от предишните трейлъри на филма, този завършва с надписа "Очаквайте в кината", без да ни съобщава кога точно.

Датата на премиерата 17 юли все още е под въпрос, тъй като не е ясно колко щати в Америка ще са отворили кинозалите дотогава (засега са само Тексас и Джорджия). Въпреки това надеждите са "Тенет" да стане първият голям блокбастър след епидемията.