Новата 2020 година вече е тук и трябва да се стягаме, защото още истории за супергерои ще залеят не само големия, но и малкия екран. Ще има обаче и някои дългоочаквани продължения на култови филми и екранизации по популярни романи, които нямаме търпение да видим.

Ето и другите най-интересни неща, които може да очакваме по кината тази година:

Дългоочаквани завръщания

Тази година няколко много популярни филма от миналото ще се завърнат за нов живот.

Снимка: imdb.com

Най-скоро ни предстои да видим Уил Смит и Мартин Уорънс като непокорните ченгета от „Лоши момчета“. Хитът от 1995 имаше вече едно продължение през 2003 г., а в началото на таз година ни предстои да видим, и третата част с познатите ни актьори. Филмът е озаглавен „Bad Boys for Life“ и премиерата му е предвидена за 17 януари.

Снимка: imdb.com

Дори по-голямо завръщане ще направи Том Круз в една от култовите си роли – на военния пилот Маверик от „Топ Гън“. Оригиналният филм е от 1986 г. и сега историята продължава с доста от оригиналните актьори. Премиерата на „Топ Гън: Маверик“ е предвидена за 26 юни.

Снимка: imdb.com

През 80-те години най-голямата мания сред по-младите почитатели на фантастиката беше „Ловци на духове“. Филмът от 1984 г. имаше доста успешно продължение през 1989 г. и провален опит за римейк през 2016 г. Сега ще видим продължението на оригиналните две истории. Филмът „Ловци на духове: Задгробен живот“ е режисиран от сина на оригиналния режисьор и ще е интересно да видим дали той ще може да повтори успеха на оригиналните филми. Премиерата е планирана за 10 юли.

Снимка: imdb.com

Киану Рийвс е на върха на славата си през последните няколко години и явно е решил да се върне в някои от най-култовите си роли. И макар (истинско) продължение на „Скорост“ да изглежда невъзможно, а до „Матрицата 4“ да остава много време, скоро ще можем да го гледаме в една от по-ранните му и нетипични роли. „Чудесното приключение на Бил и Тед“ е тийн комедия от 1989 г., която има направо фанатични почитатели. Вторият филм от поредицата излезе през 1991 г. и от тогава се говори за продължение. То ще стане факт на 21 август тази година и ще носи заглавието „Bill & Ted Face the Music“, а Бил и Тед, които вече не са младежи, ще имат свои собствени деца.

Снимка: imdb.com

Към края на годината ще се срещнем с още един култов персонаж от киното, който има дете – принц Аким от Замунда. Героят на Еди Мърфи от "Пристигане в Америка" научава, че има син в САЩ и пристига, за да се запознае с него и да прецени дали е достоен да бъде престолонаследник. „Coming 2 America“ ще излезе на 18 декември.

На следващата страница прочетете кои са най-очакваните продължения, предистории и нови версии на любими филми, които ще се появят тази година >>>