Скарлет Йохансон два пъти е избирана за най-сексапилната жива жена на планетата от списание Esquire и едва ли има много хора, които няма да се съгласят с тяхната преценка. 34-годишната жена е една от най-желаните актриси в Холивуд и получава някои от най-сексапилните роли в киното. Но сега, когато е в пика на славата си, може да погледне назад и осъзнава, че не желае да бъде възприемана просто като една красива жена.

Пред списание „Hollywood Reporter“ Скарлет призна, че съжалява за начина по който образът ѝ е бил превърнат в чисто сексуален обект в по-старите ѝ филми, с които доби популярност:

Когато получавах роли в ранните си 20 години и още като тийнейджърка, обикновено ме избираха за един и същ тип образи. Изключително много се наблягаше на сексапила ми.

Скарлет Йохансон

Йохансон обаче отдава всичко това на времето и смята, че нещата вече са се променили:

Тогава никой не виждаше проблем в това. Бяха други времена. Този образ ми беше създаден от група мъже, контролиращи цялата индустрия. И това работеше, но на мен ми беше много трудно да избягам от този образ, тъй като не това беше целта ми.

Скарлет Йохансон

Грешка е да се счита, че успехът на Скарлет Йохансон се дължи само на перфектното ѝ тяло. Тя четири пъти е номинирана за наградата „Златен глобус“ и е носителка на една награда БАФТА за ролята си в „Изгубени в превода“.

И въпреки това е открила възможност да демонстрира таланта си едва когато е започнала да играе на сцена, а не на големия екран. През 2009 година тя стана звезда в постановката на „Поглед от моста“ на Бродуей. Участието в пиесата на Артър Милър ѝ донесе признанието на критиката и награда „Тони“ – най-голямата награда за театър в света.

Невероятно е колко безграничен е театърът. От една страна беше ужасяващо, но от друга се почувствах освободена, защото всяка вечер можех да играя ролята по различен начин.

Скарлет Йохансон

Сега актрисата е решила да промени начина, по който хората я възприемат. През последните години участва във филмите „Marriage Story“, който ще видим през декември и в „Jojo Rabbit“, който ще излезе в началото на следващата година, но вече беше показан на няколко фестивала и получи много добри оценки от зрителите.

Въпреки това ще можем да гледаме поне още веднъж Скарлет Йохансон в ролята на сексапилната отмъстителка Черната вдовица. Следващият филм с нейно участие ще бъде изцяло фокусиран върху нея и ще излезе през лятото на 2020 година.