През 1992 г. режисьорът Уди Алън беше обвинен от 7-годишната си осиновена дъщеря, че ѝ е посягал сексуално. Това се случи много преди скандала с Харви Уайнстийн, след който много хора бяха подложени на гонение дори заради по-леки обвинения. По това време обаче хора като Уди Алън, които имаха много пари и се ползваха с голямо уважение, можеха лесно да се измъкнат.

Покрай множеството сексуални скандали от последните години обаче се заговори и за обвиненията срещу Уди Алън и доста актьори, които са работили с режисьора, му обърнаха гръб и се разграничиха от него. Сред тях бяха носителят на две награди „Оскар“ Майкъл Кейн и номинираният Тимъти Шалме. Най-вярна на Уди Алън остана актрисата Скарлет Йохансон, която се е снимала във филмите му „Вики, Кристина, Барселона“ и „Мач пойнт“.

Снимка: Getty Images

В ново интервю за The Hollywood Reporter актрисата пак заяви, че напълно вярва на Алън: „Срещам се с Уди Алън всеки път, когато имам възможност и съм го питала за това. Бях много директна с него и той също беше директен с мен. Продължава да държи, че е невинен и аз му вярвам. Трудно е, защото живеем във време, в което хората са изнервени и това е разбираемо.“

Скарлет Йохансон, която е привърженик на движението „Me Too“, не прояви същото разбиране към актьора Джеймс Франко, който преди две години беше обвинен, че е тормозил сексуално жени в курса си по актьорско майсторство, въпреки че обвиненията не бяха токова сериозни, колкото тези срещу Алън. На наградите „Златен глобус“ Франко се появи със значка в подкрепа на движението и беше публично порицан от Йохансон, която намери за неуместно човек с опетнено име да подкрепя жените, пострадали от сексуално насилие.

Снимка: Getty Images

Колкото до обвиненията срещу Алън, големият режисьор вече почти 30 години отрича да е посягал на дъщеря си и твърди, че всичко е скалъпено от майка ѝ, след като е научила, че Уди има връзка с друга жена. А другата жена е… също негова осиновена дъщеря – Сун-И Превин. Връзката им е започнала когато момичето е било още непълнолетно и режисьорът се ожени за нея през 1997. Двамата са заедно и до днес.