В продължението на двата култови филма от поредицата „Ловци на духове“ децата тръгват по стъпките на родителите си. И не става въпрос само за сюжета на предстоящия филм, който ще излезе по кината през 2020 година, но и за самото му създаване.

Режисьор на фантастичната комедия ще е Джейсън Рейтман, който е син на режисьора на двата оригинални филма Айвън Рейтман. Джейсън ще се е нагърбил с нелеката задача да създаде продължение на превърналия се класика филм от 1984 и продължението му от 1989 г.

Снимка: imdb.com

Подобно на него главният герой в новата история (в ролята е Фин Улфхард от „Странни неща“) е внук на един от оригиналните четирима ловци на духове, който открива миналото на баща си и поема по неговите стъпки, за да избави малък град от безплътната напаст.

Решението на режисьора е доста смело, тъй като преди три години беше направен опит поредицата да се възобнови. Тогава създателите заложиха на изцяло женски екип във филма, но високобюджетната версия на „Ловци на духове“ от 2016 не успя да постигне желания успех и плановете за още продължения бяха изоставени.

Снимка: imdb.com

Джейсън Рейтман не е просто някой, който иска да се възползва от успеха на баща си. 42-годишният режисьор се е доказал в киното и постигна значителна популярност още с първия си филм „Благодарим ви за пушенето“. Две години по-късно създаде и изключително успешния „Джуно“, който заплени не само зрителите (и превърна инвестицията си от по-малко от 8 милиона в печалба от 230 милиона), но и критиците. Филмът беше номиниран за четири награди „Оскар“, включително за филм на годината и за режисура, но успя да получи единствено наградата за сценарии.

Снимка: Getty Images

Рейтмън може да се похвали, че няма нито един истински провал в кариерата си, макар и никой от следващите му филми да не успя да повтори успяха на „Джуно“. Неговите филми обаче се характеризират са по-задълбочена история и дълбоки социални теми, дори когато става дума за комедии. „Ловци на духове“ се отличава от останалите му сюжети, така че без съмнение режисьорът поема голям риск, като се заема със задачата.