76-ият кинофестивал във Венеция събра звезди от цял свят. Премиерата на филма Wasp Network на режисьора Оливие Асаяс беше на 1 септември. Той се конкурира с 20 други филма за наградата „Златен Лъв“. 

Wasp Network е политически трилър и по действителен случай. Пенелопе Крус и Едгар Рамирез се превръщат в кубински шпиони, които попадат в плен в Съединените щати и се изправят на съд по обвинение в убийство. Действието се развива през 90-те години на 20 век. Сценарият е по книгата на Фернандо Мораис "Последните войници на Студената война: Историята на кубинската петорка".

На премиерата актрисата Пенелопе Крус направи изказване, свързано с развитието на технологиите днес. 

Иска ми се да бяхме живели по-дълго във времето на 90-те години. Нещата се развиват със скорост, за която не сме подготвени. Нашето поколение имаше много различна връзка с технологиите. Днес децата и тийнейджърите са постоянно заобиколени от електронни устройства. Това им отнема от времето, през което да си играят и говорят с други деца, да вечерят с родителите си. Важно е да познават и чувството за скука - това е нещо, което всяко дете трябва да усети. Всички сме засегнати от нарастващото присъствие на технологиите в нашето ежедневие. Имам чувството, че с бързината, с която всичко се развива, мозъците ни ще се пръснат.

Пенелопе Крус

Пенелопе Крус е щастливо омъжена за актьора Хавиер Бардем. Двамата имат 2 деца.