.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Хавиер Бардем: Океаните имат нужда от нас (ВИДЕО)

LadyZone | преди 9 седмици
Снимка: www.instagram.com/bardemantarctic
Бардем е в Ню Йорк за предпремиерата на своя филм за експедицията му до Антарктика

Океаните имат нужда от нас, заяви испанският актьор Хавиер Бардем от трибуната на ООН. Бардем участва в кампания на екологичната организация "Грийнпийс" за създаване на световна мрежа от защитени морски територии, в които да се възстанови подводният живот.

Актьорът настоява за Глобален договор на ООН за Световния океан, който да постави под протекция поне 30% от водните площи до 2030 г.

Хавиер Бардем е в Ню Йорк за предпремиерата на своя филм за експедицията му до Антарктика, реализирана заедно с "Грийнпийс".

Чуйте какво още заяви актьорът във видеото по-горе.

Факти

Изхвърляме 12,7 милиона тона пластмаса всяка година. Ако продължим с това темпо, до 2050 г. в океана ще има повече пластмаса, отколкото морски животни. Шансът рибата, която ядем да съдържа пластмаса, е над 65%.

Мъртвите зони в океаните са вече над 500 – това са големи водни пространства, в които замърсяването е толкова голямо, че водата вече не съдържа кислород. Морските животни не могат да оцелеят в тези зони. Замърсяването с микропластмаса не засяга само морските екосистеми, но и тези на сушата.

2111955112.png
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите