Този януари започва ударно за киноманите - на голям екран зрителите ще имат възможност да видят неподражаемия по своя стил и способности и леко ексцентричен "Доктор Дулитъл". 

Екранизацията, вдъхновена от романа "Пътешествията на доктор Дулитъл" на писателя Хю Лофтинг, се връща за нов живот, представен през иновативния прочит на режисьора Стивън Гейгън и суперзвездата Робърт Дауни Джуниър в главната роля.

Първият трейлър на продукцията директно ни въвлича в необичайната вселена на странника Дулитъл, който буквално се е капсулирал в особен свят, а негови най-достойни събеседници са единствено животните. Първите кадри от "Доктор Дулитъл" подсказват за началото на опасно пътешествие, в което той и всички негови приятели от разнородния животински свят се впускат стремглаво. 

Бурни води и изпитания по пътя към крайната цел на нестандартния отбор, един емблематичен саундтрак и една толкова фантастична реалност, че чак прилича на истинска – това са само част от посоките, които новата вдъхновяваща продукция на "Universal" ни предлага. А на нас ни остава да се насладим на изключителната история. 

Във филма участват още Майкъл Шийн, Джеси Бъкли, Антонио Бандерас и други. Сред звездите, които подаряват гласовете си на животни, са Ема Томпсън, Марион Котиярд, Селена Гомез, Рами Малек, Джон Сина и други брилянтни актьори, които вдъхват уникален характер на всеки образ.

Режисьор на Доктор Дулитъл е Стивън Гейгън, а сценарият е дело на Гейгън заедно с Крис МакКей. Продуцент е Джо Рот ("Алиса в огледалния свят", "Господарка на злото 2").

Запазете самообладание до 10 януари, когато в кината влиза "Доктор Дулитъл" на 2D, 3D и IMAX 3D в дублирана и субтитрирана версия. След това приключение обаче нищо не е сигурно. Гледайте трейлър с български субтитри във видеото по-горе, както и дублирана версия по-долу: