Най-голямата новина от шоубизнеса през последните дни е, че за пръв път от години до Киану Рийвс има жена и за пръв път той води някого със себе си на червения килим. Тази събота актьорът от матрицата се появи хванал за ръката 46-годишната си приятелка Александра Грант и многобройните му фенове пощуряха от вълнение. С какво обаче Грант е спечелила сърцето на актьора след толкова много години самота?

 

 

Според източници на списание „Life&Style“, Грант е била единственият човек, който е успял да накара Киану Рийвс да говори за загубата на предишната си приятелка Дженифър Сайм. Художничката му е помогнала да превъзмогне тъгата и да остави трагедията зад гърба си.

Връзката на Киану Рийвс с актрисата Дженифър Сайм беше белязана от две трагедии. Първата беше мъртвороденото им дете, а втората, две години по-късно, смъртта на Сайм, която загина при автомобилна катастрофа.

 

 

Александра беше един от малкото хора, които успяха да накарат Киану да говори по темата“, споделя анонимен техен познат. „В продължение на много години той беше на едно мрачно място, но позитивното въздействие и подкрепата ѝ успяха да променят това. Тя не само открадна сърцето му, но и го спаси.

Снимка: Getty Images

Според източник на списание “People“, Киану и Александра са излизали в продължение на една година, преди да направят връзката си публична, но се познават от много по-отдавна. Александра Грант е илюстрирала първата книга на Киану и стихосбирката му.

Не всички коментари за двойката бяха положителни. Някои фенове на актьора смятат, че жената, която е избрал, е твърде стара за него. Грант всъщност е с 9 години по-млада от Рийвс, но фактът, че някой е приемат за прекалено възрастна показва, че в Холивуд връзките между по-възрастни мъже и много по-млади жени вече са се превърнали в стандарт.