На 29 ноември 1981 г. на брега на остров Санта Каталина до Калифорния е открит трупа на холивудската актриса Натали Ууд, позната ни като Мария от култовия мюзикъл „Уестсайдска история“. Няколко дни по-късно актрисата е погребана, а на церемонията присъстват звезди като Франк Синатра, Елизабет Тейлър, Фред Астер, Рок Хъдзън, Джийн Кели, Грегъри Пек, Елия Казан и Лорънс Оливие. Стотици нейни почитатели се стичат към гробището, за да я изпратят и се налага полицията да отцепи района.

Погребението на Натали Ууд
Снимка: profimedia.bg

Смъртта на актрисата без съмнение е трагедия, но въпросът какво точно се е случило остава без отговор вече почти 40 години.

Коя е Натали Ууд

Нейното истинско име е Наталия Николаевна Закхаренко и е дъщеря на руски имигранти, избягали от родината си по време на гражданската война. Натали е родена в Сан Франциско на 10 юли 1938 година.

Снимка: profimedia.bg

Дебютът ѝ като актриса е през 1943 година във филма „Щастлива земя“. Тогава тя все още не е навършила 5 години. На 7 години участва във филма „Утре е завинаги“ заедно с Орсън Уелс. На следващата година става част от актьорския състав на превърналия се в коледна класика „Чудото на 34-та улица“.

Като тийнейджърка Натали продължава успешната си актьорска кариера и участва в няколко сериала и пълнометражни филми. Може би най-известен от тях е „Бунтовник без кауза“, в който си партнира с легендата Джеймс Дийн.

Много деца актьори не успяват да задържат славата си, след като пораснат, но за Натали Ууд това не е проблем. Тя участва в няколко много успешни филма, сред които и мюзикъла „Уестсайдска история“. Филмът е съвременна версия на познатата история за Ромео и Жулиета и Натали Ууд играе главната женска роля – красивата Мария.

В кариерата си Натали Ууд е спечелила три награди „Златен глобус“ и има три номинации за „Оскар“.

Двата ѝ брака с Робърт Уагнър, който и до днес е заподозрян за убийството ѝ

Тъй като е изключително красива жена, Натали Ууд има много обожатели. Един от тях дори е легендата Елвис Пресли, с когото тя има кратка връзка през 1956 г.

Когато е на 18 години, студиото, за което работи, ѝ урежда среща с актьора Робърт Уагнър, който по това време започва да набира популярност. В онези години (дори повече, отколкото днес) обществото е било много заинтересовано от връзките на звездите и е било много печелившо да се направи филм, в който двойката на екрана да е двойка и в живота.

Натали Ууд със съпруга ѝ Робърт Уагнър
Снимка: profimedia.bg

Година след тази уредена среща двамата сключват брак, въпреки несъгласието на майката на Натали, а през 1960 г. участват заедно във филма „Всички млади канибали“. И макар че са популярна холивудска двойка, филмът излиза на загуба.

Натали и Робърт се развеждат през 1962 година и пет години по-късно тя започва да излиза с продуцента Ричард Грегсън. Грегсън и Ууд се женят през 1969 г., но по-малко от три години по-късно се развеждат. В този случай семейството на Натали я увещават да остане със съпруга си, тъй като има дете от него. Актрисата обаче е открила, че продуцентът ѝ изневерява и не желае да продължава да живее с него.

Три месеца след развода си, Натали се жени повторно за Робърт Уагнър.

Прочетете фактите и спекулациите около смъртта на актрисата и как е замесен съпругът ѝ на следващата страница >>>