Може би ще сметнете, че когато сексуалната ориентация на главните герои е най-интересното, което може да се каже за един филм, това не е добра реклама за самия филм. Сега най-големите комиксови вселени в киното и телевизията с гордост представят на феновете си първите хомосексуални супергерои - в сериала „Батуоман“ на DC и филма „Eternals“ на Marvel.

Снимка: imdb.com

„Батуоман“, както със сигурност се сещате, ако имате дори съвсем бегли познания за комиксите, е героиня от света на „Батман“. В предстоящия сериал на американската телевизия CW ще се разказва за братовчедката на Брус Уейн (Батман), която идва в Готъм, след като маскираният защитник на града мистериозно е изчезнал. Тя намира тайната му пещера, модифицира костюма му на прилеп и започва да се бори с престъпността вместо него. И е лесбийка, да. В главната роля е избрана австралийската актриса Руби Роуз.

Снимка: imdb.com

Първият епизод на сериала ще бъде излъчен след две седмици. И макар на някои да им изглежда, че въвеждането на хомосексуален главен герой е напредничаво (или поне смело) решение, „Батуоман“ не може да се сравнява с това, което ни готвят Marvel.

Филмът „Eternals“ на студиото, което създаде най-успешния филм на всички времена (поне докато Джеймс Камерън не довърши продълженията на „Аватар“), ще ни запознае с раса свръхчовеци, които живеят на земята от векове и напътстват историята ни. Продукцията ще струва стотици милиони и ще е пълен със звезди (Анджелина Джоли, Салма Хайек, Кит Харингтън, Ричард Маден), но това, което предизвиква най-много коментари, е първият хомосексуален герой във вселената на Marvel.

Снимка: imdb.com

Новият персонаж, който все още не ни е известен, ще бъде омъжен мъж и с партньора му ще гледат деца. Нищо друго не се знае за него, освен че сексуалната му ориентация ще е много силно подчертана.

Но стремежът към политкоректност на студиото, което е собственост на Дисни, не спира до тук. Създателите на „Eternals“ се гордеят, че това ще е първият филм на Marvel, в който главните герои ще са от различни раси. Салма Хайек е мексиканка, Джема Чан и Кумал Нанджиани ще са сред първите супергерои азиатци.

Снимка: Getty Images

Това, което остава на заден план около представянията на филма и на сериала е, за съжаление, историята. А за някои от нас това е по-важно дори от сексуалната ориентация на персонажите.