Звездата от филма "Джуно" Елън Пейдж разкри в Инстаграм, че е сменила пола си и че иска оттук нататък да се обръщат към нея като към Елиът.

Ето какво написа тя в обръщението си:

"Здравейте, приятели. Искам да ви кажа, че аз съм транс, местоименията за мен са той/те и се казвам Елиът. Щастлив съм да пиша тези редове. Щастлив съм да бъда на този етап от живота си."

"Моля ви за търпение. Радостта ми е истинска, но крехка. Истината е, че колкото и да съм щастлива, аз съм и уплашена. Страхувам се от агресията, омразата, "смешките" и насилието. Искам да обърна внимание на общата картина. Статистиката е чудовищна. Дискриминацията срещу транс хората е широко разпространена, жестока и ужасна. Тя има своите последствия. Само през 2020 г. се знае за убийството на поне 40 трансджендъри, голяма част от които тъмнокожи или латиноамериканци."

Пейдж разкри, че е хомосексуална през 2014 г., а през 2018 г. се ожени за приятелката си, танцьорката Ема Портнър.

Сред най-известните роли на Пейдж са два филма от поредицата за "X-Men", "Генезис" на Кристофър Нолан и сериалът "Академията на чадъра".

От "Нетфликс" потвърдиха, че актьорът ще продължи да изпълнява ролята на Ваня и в предстоящия, трети сезон. Те също така вече редактират надписите към всички филми с него, променяйки името от Елън на Елиът.

Страниците на актьора в УикипедияИнстаграмiMDB и Туитър вече са обновени. Според етикета на трансхората името, което те са получили при раждане се смята за "deathname" и използването му не се препоръчва в никакъв контекст.