За премиерата на филма "Freeheld", състояла се в неделя (13-и семптември) в рамките на Международния филмов фестивал в Торонто, Канада, Елън Пейдж се появи в компанията на своята интимна приятелка – актрисата Саманта Томас.

За последно, влюбената двойка бе забелязана в Ню Йорк през август тази година. Тогава Елън и Саманта с удоволствие позираха пред обективите на папараците, демонстрирайки открито връзката си.

На червения килим в Торонто Елън се появи в черни панталони, с елегантни черни ботуши над коляното и с вратовръзка. Звездата от "Генезис" изглеждаше толкова влюбена, както никога досега.

"Аз съм влюбена. За мен е изключително удоволствие да премина по червения килим държейки ръката на своята приятелка. Много специален момент. Преживяването е страхотно!", споделя пред „E! News” талантливата актриса.

Звездата от "Опасна невинност" и "Х-Мен: Последният сблъсък" направи публично признание за сексуалната си ориентация на 14 февруари 2014 г. с думите:
"Днес съм тук, за да заявя открито, че харесвам жени. Уморих се да се крия и да лъжа. Искам с това си признание да помогна на другите, които се притесняват да говорят за своята хомосексуалност. Като известна и публична личност се чувствам социално отговорна и лично задължена да бъда искрена и открита."

Елън Пейдж получава номинации за "Златен глобус", "Оскар" и "БАФТА" в категория "най-добра актриса" за ролята си във филма "Джуно" и номинация за награда "Сатурн" за ролята си във филма "Генезис".