За 30-а поредна година отбелязваме международния ден на бездомните животни в събота. Това е проблем, който съществува във всяка държава и в повечето големи градове. Една от причината за увеличаването на броя на бездомните животни е, че хората ги купуват, но откриват, че не могат да се грижат за тях и ги изхвърлят на улицата.

Добрата новина е, че има и хора, които се борят това да не се случва. Те предпочитат да отидат в приют за бездомни животни и да си осиновят, отколкото да си вземат от магазина.

Ето няколко популярни личности, които дават добър пример в това отношение:

Зоуи Дешанел

Когато актрисата Зоуи Дешанел и приятелят ѝ решават да осиновят куче, те се спират на едно в приют за животни. То обаче има сестричка и затова двамата решават, че не биха искали да ги разделят. Така в дома им идват Дота и Зелда.

Зак Ефрон

Кучето вади истински късмет. То е трябвало да бъде евтанизирано, но добри хора от приют за животни го спасяват. По-късно в приюта идва актьорът Зак Ефрон, който го харесва и го прибира у дома.

Чарлийз Терон

Чарлийз, която е израсла във ферма, много обича животните. По тази причина тя подпомага няколко приюта за животни и е осиновявала кучета от тях.

Арнолд Шварценегер

По време на пандемията от COVID Арнолд Шварценегер осиновява куче, което кръщава Дъч. Макар Арнолд да е най-известен с ролята си в „Терминатор“, той играе и в „Хищникът“, а Дъч е името на персонажа му.

Дрю Баримор

През живота си Дрю Баримор е спасила над 10 бездомни животни. Само в последните 5 години осинови куче и три котки.

Тейлър Суифт

Докато снима един от клиповете си, Тейлър Суифт забелязва малко бездомно коте. На певицата ѝ става тъжно и го прибира у дома си при другите си две котки. Спасеното животинче получава името Бенджамин Бътън.

Селена Гомес

Селена Гомес е спасила цели 7 бездомни кучета. В момента тя живее с шест от тях.

Лиа Мишел

Докато снима епизод на „Клуб Веселие“, актрисата Лиа Мишел забелязва няколко бездомни котета. Майка им не се вижда никъде, затова Лиа и прибира. След това ги раздава на свои колеги от сериала, а за себе си оставя две от тях.

Райън Рейнолдс

Когато става дима за Райън Рейнолдс, най-добре да го оставим сам да разказва историите за себе си. Ето как описа актьорът запознанството си с кучето Бакстър: „Видях това голямо и глупаво на вид куче да ме гледа. Прошепнах му „Хайде да се разкараме от тук“, а то скочи, все едно разбира английски перфектно. Дойде с мен, качи се в колата и от тогава сме най-добри приятели.“

Дженифър Анистън

Макар че вече имаше две кучета, Дженифър Анистън реши да осинови още едно (на дясната снимка). Тя го кръсти Лорд Честърфийлд.