Селена Гомес отговори на хейтърите, които критикуват физическата й форма, като звездата публикува съобщението си в TikTok.

„Честно казано, не ме интересува теглото ми, защото хората така или иначе ще клюкарстват. „Ти си твърде дребничка“, „твърде си дебела“, „това не ти отива“. Идеална съм такава, каквато съм”, заявява Гомес.

Певицата и актрисата не за първи път отвръща на недоброжелателите си. Звездата по-рано каза, че е започнала да се сблъсква с критики за тялото си, когато позира гола за корицата на албума си Revival от 2015 г.

Обложката на албума Revival на Селена Гомес
Снимка: Amazon

„Това беше първата година, в която се сблъсках с това някой да обсъжда тялото ми. Кацнах на летището, а хората викаха: "Ти си дебела!". Беше ужасно“, призна Гомес в интервю пред Us Weekly.

Селена Гомес отбеляза също, че колебанията в теглото са свързани с нейните заболявания и лекарства. >>>

„Имам автоимунно заболяване, проблеми с бъбреците и високо кръвно налягане, така че имам много здравословни проблеми”, каза тя в интервю за блога на Ракел Стивънс през 2019 г.

Звездата сподели още, че коментарите са били толкова бурни, че дори се е наложило да ходила на психотерапия, за да съхрани психиката си и да се научи да се справя с критиките и натиска. В крайна сметка тя успя, пише още БГНЕС.

„Теглото ми се колебае много, така че трябваше да се науча доста рано да бъда нечувствителна към нападки, когато става дума за такива неща, и да осъзная, че това изобщо няма значение. Това е просто омраза”, сподели Селена в интервю пред "Космополитън" през 2020 г., когато представи своята козметична линия Rare Beauty.

Гомес дари част от печалбите от продажбите на фонд за подпомагане, така че хората с ниски доходи също да имат достъп до услуги за психично здраве.