„Дезинформацията по научни теми е отнемала животи и ще продължи да отнема животи. „Фейсбук“ обявиха, че няма да допуснат лъжите за коронавируса и ваксините да се разпространяват на техните платформи. Защо тогава това продължава? „Фейсбук“ ще отговаря за хиляди жертви, ако не направят нещо веднага!“ – подобен призив вероятно е последното нещо, което човек би очаквал да намери в профила в „Туитър“ на поп звездата Селена Гомес.

28-годишната певица всъщност има последователна позиция срещу разпространението на омраза и дезинформация през социалните мрежи. 

„Не става въпрос за мен срещу теб или една партия срещу друга партия. Става дума за истината срещу лъжата и „Фейсбук“, „Инстаграм“ и големите технологични компании трябва да спрат да допускат лъжите да се разпространяват и да се представят за истината. „Фейсбук“ продължава да позволява опасни лъжи за коронавируса и ваксините да се разпространяват“, коментира тя пред „Асошиейтед прес“.

Активността на Селена Гомес може да изглежда като звездна прищявка, но не е. Тя е с автоимунно заболяване – лупус. През 2017 г. беше и бъбречно трансплантирана. 

Вижте повече за борбата на Селена Гомес с дезинформацията в социалните мрежи в сайта на bTV Новините.